Hirdetés
USA

A WNBA készül a szezonra, de konkrétumok még nincsenek:

:

Hirdetés

A Sports Illustrated közölt egy cikket arról, hogy javában zajlanak a WNBA szezon előkészületei.

A ligát érintő legfontosabb bejelentés csütörtökön az volt, hogy a szerződésüket aláíró újoncok május 1-től jogosultak lesznek az egészség-biztosításra. A már szerződéssel rendelkező profiknak pedig jogfolytonosan megjár ez az illetmény, annak ellenére is, hogy a kluboknál nem kezdődhetett meg a munka.

A csapatok jelenleg önkéntes, virtuális foglalkozásokat tartanak. Tekintettel a válság egyedi jellegére, az újoncok és a már szerződéssel rendelkező új játékosok teljes egészségügyi ellátásra lesznek jogosultak május 1-jétől kezdődően, míg a veteránok, akik már egész évben részesültek ebben, nekik május 1. után is folytatólagosan megjár ez.

– nyilatkozta Cathy Engelbert, a WNBA komisszárja.

Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy az NBA csapatok edzőközpontjai egyéni edzésekre május első napján megnyitják kapuikat. Engelbert a Sports Illustrated-nek nem beszélt arról, hogy a WNBA követné-e a példát, de azt mondta, hogy továbbra is vizsgálják az összes lehetőséget a liga beindítására.

Folytatjuk a forgatókönyvek tervezését a szezonnal kapcsolatban. Figyelemmel kísérjük az orvosi protokollok változásait, nyomon követjük a szövetségi, állami és helyi önkormányzati korlátozásokat. Folyamatos kapcsolatban állunk a játékos-szakszervezettel.

– mondta Engelbert.

A WNBA csapatok edzőtáborai április 26-án nyitottak volna, a szezon rajtját az eredeti tervek szerint május 15-re írták ki.

Fotó: WNBA

Hirdetés