Hirdetés
Archivum

A WNBA klasszikusa jön éjszaka:

:

Hirdetés

Vasárnapról este 23 órától ismét összecsap a WNBA küzdelmei alkalmával a címvédõ Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks. A két együttes versenyfutása határozta meg az utóbbi éveket az emlékezetes 3-2-es összesítésû döntõkkel. A szezonnyitó hétvégén is utolsó másodperces találat döntött a presztízsrangadón.

Ellentétes elõjellel készülnek a csapatok a Los Angeles Sparks otthonában megrendezésre kerülõ összecsapásra. A Lynx sorozatban három mérkõzést veszített, amire 2016 júniusa óta nem volt példa. A Sparks ellenben jól átvészelte Candace Parker és Jantel Lavender hiányát, 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel állnak. Ráadásul a Lynx a héten már a harmadik meccsét vívja, míg a Sparks múlt vasárnap óta, amikor Parker visszatérésével legyõzték a Mercury-t, egy kis szusszanásnyi idõt kapott. Erre szükségük volt többek között Lavender csapatba beépítése és Parker sérült háta miatt is.

A Lynx-nél egyelõre nem kongatnak vészharangokat a vereségek után. Többet változott a keret, mint a korábbi években bármikor, ráadásul az elmúlt hat évvel ellentétben ezúttal Maya Moore európai szereplésbõl jön. Érezhetõen fáradtabban mozog, mint amikor telente Kínában szerepelt. A rossz kezdés így még magyarázható. „A vereségek ellenére láttam fejlõdést az elmúlt három meccsen abból a szempontból, hogy hova szeretnénk eljutni. Nem örömteli a helyzet, de fontos, hogy egyre több jó pillanatunk van és kevesebb rossz.” – mondta Cheryl Reeve, a Lynx edzõnõje.

Ezek a jó pillanatok elsõsorban Sylvia Fowles-nak köszönhetõek, aki kiválóan kezdte az évet. A 16.5 pontos átlaga mellett, amit közel 62%-os mezõnymutatóval ért el, 12.5 lepattanót is jegyez meccsenként. Ezzel a mezõny legjobb lepattanózója jelenleg. Parker és Lavender hiányában meccsenként az aktuális riválisaival szemben átlagban öttel kevesebb lepattanót szedett a Sparks. Mivel egyik magas játékos sincs még ideális állapotban (bár mind a ketten játszhatnak), így itt lehet keresnivalója a Lynx-nek. Lynetta Kizer visszatérése szintén segíthet ezen fölény erõsítésében.

A Sparks-nál Nneka Ogwumike (20.3 pont, 7.8 lepatanó), a 18 pontot átlagoló Odyssey Sims és a két csapat szezonnyitó meccsén utolsó másodperces gyõztes találatot szerzõ Chelsea Gray lépett elõ vezérré. Neki jelenleg 18.5 pont az átlaga. Nem kérdés, hogy a két keret közül melyik mutat jobb sportformát, de ilyen presztízsrangadón bármi megtörténhet. Egy biztos, amikor ezen két alakulat találkozik, az mindig emlékezetes küzdelmet hoz.

Hirdetés