Hirdetés
Archivum

A WNBA legnagyobb csereüzlete zajlott kedden:

:

Hirdetés

Magyar idõ szerint kedden hajnalban a WNBA történetének legnagyobb csereüzletét jelentették be, melynek keretében a háromszoros WNBA All-Star Cappie Pondexter a New York Liberty csapatához került. A 3 csapatot és összesen 5 játékost érintõ üzlet alapjaiban változtathatja meg az erõviszonyokat a ligában.

Kicsit bonyolult, de nézzük pontosan, hogy ki merre ment. A címvédõ Phoenix Mercury-tól került a New York Liberty-be Cappie Pondexter és az itt Európában a MiZo Pécs 2010 csapatában pattogtató Kelly Mazzante. A New York Shameka Christon-t és Cathrine Kraayeveld-et a Chicago Sky együttesének adta, akik cserébe Liberty-nek küldtek egy 2010-es második körös draftjogot és a Phoenix Mercury-nak átpasszolták az európai porondon a Kassában remeklõ Candice Dupree-t.

Így egy nap után még nehéz felmérni, hogy pontosan milyen hatásai lehetnek az üzletnek. Természetesen nem bolondultak meg a címvédõnél, amiért elengedték a liga egyik legjobb játékosát Pondexter-t. Hanem az Egyesült Államokban a fizetési sapkába a teljes keretet bele kell préselni és mivel a Phoenix rengeteg felsõ fizetési kategóriába esõ klasszist foglalkoztat, így várható volt, hogy az õszi bajnoki cím után legalább egy sztártól és egy kiegészítõ embertõl meg kell válniuk, hogy a keret többi részét egyben tudják tartani.

Az üzlet rövidtávú nyertese a New York Liberty lehet, akik egy ikont, a liga egyik legnépszerûbb játékosát és nem utolsó sorban egy igazi vezéregyéniséget szereztek Pondexter személyében. Ez az igazolás újra bizakodással töltheti el a Liberty híveit és mosolyt csalhat a Madison Square Garden nem sok sikert átélõ közönségének arcára.

A hosszú távú nyertes azonban lehet, hogy az ügyesen sakkozó Phoenix Mercury lesz. Õk szintén egy nagyon jó játékost szereztek. Dupree nem akkora zseni, mint Pondexter, de két évvel fiatalabb nála, ráadásul a Taurasi vezette csapatnak, ha sikerül rendesen beépíteni, helyenként hasznosabb tagja lehet, mint a „két dudás egy csárdában” tipikus esete miatt néha kedvetlen Pondexter.

A nagy vesztesnek a Chicago Sky tûnik. Õk Candice Dupree személyében elveszítettek egy franchise player-t. Az érkezõk közül pedig a 28 éves Shameka Christon eddig nem igazolta, hogy vezéregyéniség tudna lenni, igaz a szakírók egy nagy fellángolást még várnak tõle. A kérdés, hogy ez a váltás hozza-e azt ki. Míg Cathrine Kraayeveld csak egy kiegészítõ embernek számít.

Hirdetés