Hirdetés
USA

A WNBA-nek is lesz saját kupasorozata:

:

Hirdetés

Részletesen beszámoltunk arról, hogy megállapodtak a liga vezetői és a játékosok-szakszervezete, így 2020-tól teljesen új feltételrendszer mellett kezdődhet a WNBA évad. 2020-tól egy kupasorozatot is elindítanak.

Az ESPN és a New York Times is közölt igen részletes összeállítást az új megállapodásról, melynek életbe lépéshez az elnökség jóváhagyására van csak szükség. Tekintve a bejelentés jellegét és a kiemelt médiakampányt, ez már csak formalitás.

A liga egyik újítása lesz 2020-tól, hogy az alapszakasz csapatonként 34 helyett 36 mérkőzéssel zajlik majd. Minden gárda kap olyan megjelölt találkozókat, amiket kupameccsekként könyvelnek el. Ezekből egy külön tabella készül és a két legjobb augusztusban döntőt vív. Ez lesz a WNBA második számú trófeája. A sorozat tervezett neve Commissioner’s Cup, amit magyarul a komisszár kupájának lehetne fordítani. 2021-től kiemelt 750000 dolláros pénzdíjazással fut majd a széria a New York Times szerint.

“A szezon első felére, az olimpiai szünet előtti időszakra tervezzük a kupameccseket. A két legjobb mutatóval rendelkezőre augusztusban a liga újraindulásakor vár majd a döntő. 2020-ban a pénzdíj még alacsonyabb, majd fokozatosan növekedik a szponzori tárgyalásaink eredményeként.” – mondta az ESPN-nek Cathy Engelbert a WNBA komisszárja.

Fotó: WNBA

Ajánló:

Megszületett a megállapodás a WNBA és a játékosok szakszervezete között

Hirdetés