Hirdetés
USA

A WNBA rájátszás második köre jön:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfőre virradóra kerül sor a WNBA rájátszásának második fordulójára. Los Angeles Sparks – Seattle Storm és Las Vegas Aces – Chicago Sky párharcok jönnek.

Fotó: Chicago Sky

Kezdjük a felvezetést a Los Angeles Sparks és a címvédő Seattle Storm összecsapásával. A Sparks döcögős szezonkezdet után szépen összeállt. Hazai pályán pedig június 18. óta nem találtak legyőzőre. A hazai mutatójuk 15 győzelem és mindössze 2 vereség. A Storm alakulatával lejátszott négy meccsből három alkalommal győztesen hagyták el a pályát. Minden statisztika a sikerük mellett szól. Nneka Ogwumike (16.1 pont, 8.8 lepattanó), Chelsea Gray (14.5 pont), Riquna Williams (12.3 pont), Candace Parker (11.2 pont, 6.4 lepattanó) egészen brutális támadóerőt jelent.

A körülmények ismeretében Sue Bird és Breanna Stewart nélkül nem futott rossz szezont a Seattle Storm sem. Esetükben nagy siker, hogy itt vannak a második körben. Ez kiemelt részben köszönhető az MVP címért is versenyben lévő Natasha Howard extrájának. Illetve annak, hogy Jewell Loyd és Jordin Canada elő tudott lépni vezérré. Canada a Minnesota Lynx kiejtésekor karriercsúcsot ért el. A Storm az egyik legjobban védekező csapat és ha meg tudják állítani a Sparks sztárjainak rohamait, akkor meglepetést is okozhatnak.

A Las Vegas Aces és a Chicago Sky összecsapása megjósolhatatlan. A felek három alkalommal találkoztak idén, míg az utolsó két összecsapásukat nézve mindkét együttes idegenben tudott nyerni. Az Aces a negyedik helye ellenére az élmezőny egy leghullámzóbb gárdája volt. Nyilván ebben vastagon benne van, hogy emberileg Liz Cambage, mint a zsenik többsége, igen nehéz eset. A’ja Wilson-t pedig sérülés is hátráltatta. Nagy segítség volt számukra, hogy Dearica Hamby jött, látott és győzött. Megérdemelten lett a legjobb hatodik játékos, míg Kayla McBride, Kelsey Plum, Jackie Young triójából mindig volt valaki, aki előlépjen.

A Sky esetében az lesz a nagy kérdés, hogy a Mercury ellen szerdán mutatott védekezésüket pályára tudják-e tenni ismét. Belső posztokon Jantel Lavender kiválása óriási érvágás volt számukra. Még annak örülhettek, hogy Astou Ndour a vártnál sokkal többet tudott hozzátenni. Erre most is szükség lesz, ha fel akarjék venni a versenyt az Aces magasaival. A védekezés feljavulása a kulcs a chicagói sikereket nézve. Támadásban ugyanis Courtney Vandersloot gólpasszai után Diamond DeShields, Allie Quigley is hatákonyan tudja értékesíteni a lehetőségeket.

 

Hirdetés