Hirdetés
USA

A WNBA rájátszásának első fordulója jön:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra rendezik a WNBA rájátszásának első fordulóját. Chicago Sky (6.) – Connecticut Sun (7.) és Phoenix Mercury (5.) – Washington Mystics (8.) párharcok lesznek. A továbbjutás egy meccsen dől el.

Hajnali egy órától jön a Chicago Sky (6.) és a Connecticut Sun (7.) csatája. Izgalmas mérkőzésre van kilátás. A Sky remek formában kezdte az évet, de végül az utolsó nyolc meccsükből csak kettőt nyertek meg. Azura Stevens és Diamon DeShileds kiválása után nem maradt muníció a folytatásra. Hiába Vandersloot rekordjai, nagyon szűkös a rotáció. A Sun ezzel szemben a rajtnál ragadt be. Az 1/6-os kezdés hamar egyértelművé tette, hogy magas kiemelésük nem lesz. Szépen összeállt a csapatuk, befutott Briann January, aki irányítóként összefogta a társakat. DeWanna Bonner és Alyssa Thomas vezetésével több opciójuk van, mint a Sky-nak.

Három órától méri össze az erejét a Phoenix Mercury (5.) és a Washington Mystics (8.). Mindkét csapat nagy utat tett meg a WNBA buborékjában. A Mercury szereplését komoly várakozás előzte meg. Aztán előbb Brittney Griner, majd Bria Hartley is kivált. Közben sérült volt Diana Taurasi. Éppen a felépülő Taurasi hozta el a változást, de Skylar Diggins-Smith játékát is ki kell emelni. A Mystics óriásit hajrázott, az utolsó hat meccsükből ötöt megnyertek. Emma Meesseman tavaly is szintet lépett a rájátszásra, idén is benne van a játékában. Myisha Hines-Allen pedig a WNBA szezon egyik nagy nyertese. A hiányos washingtoni gárdában sok lehetőséget kapott és extra teljesítménnyel hálálta meg. Reális esély van a meglepetésre.

Menetrend, élő statisztika – szeptember 16., szerda

1:00 Chicago Sky – Connecticut Sun
3:00 Phoenix Mercury – Washington Mystics

Hirdetés