Hirdetés
Archivum

A WNIT második fordulója jön Kaposi Pálmáék számára:

:

Hirdetés

Vasárnap az esti órákban a WNIT második fordulójában a Minnesota Kaposi Pálmával a soraiban a Cincinnati vendége lesz. A két szakmai program csapata még soha nem találkozott egymással. Nehéz meghatározni az erõviszonyokat.

Fotó: gophersports.com

Fotó: gophersports.com

A Minnesota a fennállása során negyedik alkalommal jutott el a WNIT második köréig. Eddig egy gyõzelem – még 2014-bõl az SMU ellen – és két vereség a mérleg. Kaposi Pálmáék pénteken az elsõ fordulóban saját közönségük elõtt – az évad vége felé közeledve már érezhetõen felszabadultan – extra teljesítménnyel nyertek. A Northern Iowát a 30-11-es elsõ negyedben állva hagyták. A csapat 14 mezõnykísérletébõl 11 sikeresnek bizonyult. Hogy mennyire egyben van fejben ezekben a hetekben Lindsay Whalen csapata, azt jól mutatja a büntetõk értékesítésének statisztikája. Az elmúlt három találkozóján a 71 büntetõjükbõl 67-et értékesítettek a Minnesota játékosai.

A Minnesota és a Cincinnati még soha nem találkozott. A Cincinnati az American Athletic Konferenciában szerepel, ahol az elõdöntõig meneteltek. Ott az UCF állította meg õket. Az idei szezonban 22 gyõzelem és 10 vereség a mérlegük. A keretük egy ügyes irányító Antoinette Miller, illetve nagy termetû erõcsatár IImar’I Thomas köré épül. Õk a legeredményesebb játékosaik. Némileg alacsonyabb szerkezetû és eközben lassabb a csapatuk, de igen összeszokottak. A meccsenkénti 15 feletti gólpassz átlaguk és a viszonylag kevés eladott labdájuk is errõl árulkodik. Csapatszinten a fontos statisztikai mutatókban jobb számokat láthatunk náluk, de ez nem jelent semmit. Más karakterû riválisokkal találkoztak, így nehéz meghatározni az erõviszonyokat.

Hirdetés