Hirdetés
Archivum

A Yakin Dogu Universitesi és a Cukorova is elõdöntõs Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton délután két negyeddöntõ párharc második felvonására került sor Törökországban. A Yakin Dogu Universitesi és a Cukorova is kivívta a döntõs szereplés jogát.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A Yakin Dogu Universitesi 87-81-es gyõzelmet aratott a Galatasaray otthonában és ezzel 2-0-ra nyerte a párharcot. A mérkõzés elõtt a legfontosabb hírnek az számított, hogy ott volt Allie Quigley a Galata keretében és így a játéka jelentõsen növelte csapata esélyeit az egyoldalú nyitány után. A Galatasaray kezdett jobban, 9 ponttal is vezettek az elsõ negyedben. A 25-25-rõl induló második szakaszban a YDÜ fölénye rajzolódott ki, akik 9-10 egységgel elléptek.

Az 51-42-es félidõ után a harmadik negyedben õrizte elõnyét a YDÜ. A záró szakasznak 69-62-rõl vágtak neki a csapatok. Ebben a periódusban a 27 pontos Allie Quigley vezetésével nagy hajrába kezdett a Galata. Nem volt vissza másfél perc, amikor Quigley triplájával 81-81-re módosult az állás. Az utolsó percben azonban a YDÜ higgadtabb és pontosabb tudott maradni, amivel végül megszerezték a fontos gyõzelmet. A YDÜ keretében Jantel Lavender 20, Courtney Vandersloot 19 pontot ért el.

A YDÜ ellenfele az elõdöntõben a Cukorova lesz, akik óriási csatában 61-59-re legyõzték a Besiktas-t és ezzel szintén 2-0-ra nyerték a párharcot. Az elsõ meccsen a Cukorova idegenben tudott nyerni, így hazai környezetben játszhatott a továbbjutásért szombaton délután. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Botas egyenlíteni tud, 10 perc után 21-7-re vezettek. A második etapban 10 pont környékén állt be a különbség a felek között. A félidõben 36-25-ös elõnyben volt a Botas.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

A harmadik etap hozta el a fordulatot, amikor 43-34 után a Cukorova 11-2-es sorozattal egyenlített. Ezt követõen pedig a játékrész végén 47-45-nél a vezetést is átvették. A záró szakaszban fej-fej melletti kiélezett küzdelem zajlott, ahol egyik csapat sem tudott négy pontnál jobban ellépni. Végül 59-59 után másfél perccel a vége elõtt született meg a hazaiak gyõztes találata. A Cukorova legeredményesebbje a 14 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát elérõ Erlana Larkins lett.

A YDÜ és a Cukorova mellett már a Fenerbahce is bejutott az elõdöntõbe. Egyedül a Hatay – Mersin párharc nem zárult le. Ott a sorsdöntõ harmadik meccset hétfõn rendezik. A gyõztes a Fener alakulatával mérkõzik a döntõbe jutásért.

Eredmények

Galatasaray – Yakin Dogu Univ. 81-87 (25-25, 17-26, 20-18, 19-18)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a YDÜ javára.

Cukurova Basketbol – Botas 61-59 (7-21, 18-15, 22-9, 14-14)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Cukurova Basketbol javára.

Hirdetés