Hirdetés
Archivum

A Yakin Dogu Universitesi is döntõs Törökországban:

:

Hirdetés

A Yakin Dogu Universitesi és a Fenerbahce vívja a bajnoki döntõt 2018-ban Törökországban. A YDÜ az elõdöntõ negyedik meccsén 76-66-os gyõzelmet aratott a Cukorova Basketbol otthonában és ezzel 3-1-re lezárta a párharcot.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A 2-2-1-es rendszerben zajló párharc harmadik meccsén kedden a Cukorova otthonában 76-64-re nyert a YDÜ és ezzel egy sikerre került a finálétól. Ennek megfelelõen pénteken a hazaiak az életben maradásért, míg a címvédõ a továbbjutásért lépett pályára. A YDÜ kapta el jobban a fonalat a mérkõzés elején, hét perc játék után már 15-5-re vezettek. Az elsõ negyed végére rendezte sorait a Cukorova, de 10 perc után így is 20-14-re ment a YDÜ. A második szakasz elején beragadtak a hazaiak, így a YDÜ egészen 31-16-ra el tudott lépni.

A folytatásban nagyot fordult a játék képe. A félidõ utolsó percében Alina Iagupova triplájával 36-35-nél már a Cukorova járt elõrébb. Végül Courtney Vandersloot triplája a nagyszünetre 38-36-os elõnyt eredményezett a YDÜ számára. A harmadik negyedben is ebben a kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok, akik a záró szakasznak a Cukorova 59-57-es vezetésérõl vágtak neki. A döntést a negyedik negyed eleje hozta el, amikor nem kevesebb, mint hét percig nem talált be a házigazda. Ez idõ alatt a YDÜ 14-0-s sorozatot mutatott be. A végjátékban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az utolsó percek nagy feszültségben teltek, a hazai játékosok és a szurkolók is nehezen viselték a kiesést.

A YDÜ 76-66-os sikerébõl Kayla McBride 20, Jantel Levender 16 ponttal vette ki a részét. Az örömük annyiban nem lehetett teljes, hogy az utolsó támadásnál Vandersloot kisebb bokasérülést szenvedett. A döntõben a Fenerbahce lesz az ellenfelük. A 2-2-1-es rendszerben zajló párharcban, mely május 14-én hétfõn veszi kezdetét, a pályaelõnnyel a címvédõ YDÜ rendelkezik majd.

Eredmény
Cukurova Basketbol – Yakin Dogu Universitesi 66-76 (14-20, 22-18, 23-19, 7-19)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a YDÜ javára.

Hirdetés
Hirdetés