Hirdetés
Archivum

A Yakin Dogu Universitesi szerzett elõnyt a török döntõben:

:

Hirdetés

A Yakin Dogu Universitesi egy fordulatos mérkõzésen 78-70-re legyõzte a Fenerhabce együttesét és ezzel 1-0-ra vezet a török fináléban. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc második felvonását kedden este rendezik szintén a YDÜ otthonában.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A szokás szerint telt házas és magas hõfokú összecsapáson az elsõ negyedben egyik csapat sem szerzett komolyabb elõnyt. Az elsõ negyed végén 19-16-ra vezetett a YDÜ és ez a 3 pontos differencia a félidõre is megmaradt. 20 perc játék után 34-31 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed hozta el az igazi fordulatokat. A YDÜ 40-36-os vezetése után a Fenerbahce az extrán játszó Parker-Lavender kettõs vezérletével fordított és a játékrész hajrájához közeledve 56-46-os elõnyre tett szert. A harmadik negyed utolsó perceit azonban a YDÜ uralta és 56-55-re felzárkóztak.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A negyedik negyed elején 60-59-nél vette át a vezetést a YDÜ és innentõl kezdve kézben tartották a meccset. A Fenerbahce játéka az Euroliga fináléjához hasonlóan elemi darabjaira esett szét. A 38. percben már 76-63 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen a Fener még szépített, de a hazaiak így is magabiztosan kerültek 1-0-s elõnybe.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A gyõztes csapatban Vajda Anna kimaradó légiós volt, míg Courtney Vandersloot 18 ponttal, 10 gólpasszal és 8 lepattanóval zárt. A Fenerbahce gárdájában Allie Quigley 15 pontot, 6 gólpasszt és 2 lepattanót jegyzett.

Eredmény
Yakin Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe 78-70 (19-16, 15-15, 21-25, 23-14)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Yakin Doğu Üniversitesi javára.

Statisztika

Hirdetés