Hirdetés
Archivum

A Yakin Dogu Universitesi végzett a török alapszakaszban az élén:

:

Hirdetés

Szombaton délután rendezték a török alapszakasz utolsó fordulóját. Az elsõ hely sorsáról döntõ rangadón a Yakin Dogu Universitesi 68-65-ös gyõzelmet aratott a Hatay otthonában.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A Sopron Basket együttesével jövõ héten pénteken Euroliga elõdöntõt vívó YDÜ nem kezdte jól a találkozót. Az elsõ félidõben szinte végig hátrányban voltak. Az elsõ negyed után 18-17-re vezetett a Hatay, mely a második szakaszban 9 ponttal is el tudott lépni. A hazaiak nem véletlenül igyekeztek, minimum 19 pontos sikerrel tudták volna megelõzni a táblázaton nagy riválisukat. A félidõben 38-33 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etapban 47-37-nél még volt labdája ahhoz a Hatay-nak, hogy látótávolságba kerüljön az általuk remélt nagy különbségû siker. Ennél jobban azonban nem tudtak ellépni. Olyan érzést keltett a játékuk, hogy a saját maguk által diktált iramot nem bírták. A játékrész végére 19-5-ös etapot produkálva 56-51-re fordított a YDÜ. Az utolsó 10 percben már csak a gyõztes kiléte lehetett a kérdés, a nagy differenciára és ezzel együtt az elsõ helyre a Hatay-nak nem volt esélye.

A szoros végjátékból a YDÜ jött ki gyõztesen. A 68-65-ös sikerük alkalmával Courtney Vandersloot 18 ponttal, 6 gólpasszal és 5 lepattanóval zárt. Sandrine Gruda pedig 14 pontot és 9 lepattanót szerzett.

Ami a többi eredményt illeti. Játszottak egy ki-ki mérkõzést, melyen a Galatasaray végig dominálva 101-69-re legyõzte az Ormanspor-t és ezzel megszerezte a 8. helyet. A harmadik helyezett a Fenerbahce lett, akik nem hibáztak Adanában. A negyedik helyre a Besiktas-t legyõzõ Botas futott be. A vereségével a Besiktas a 6. pozíciót csípte meg. Elõttük végezve 5. lett a Cukorova, miután a vártnál szorosabb küzdelemben, de 1 ponttal le tudták gyõzni a Istanbul Universitesi-t. A 7. helyen pedig a Mersin zárt.

Eredmények
AGU Spor – Mersin BB 40-79
Botas – Besiktas 59-48
Cukurova Univ. – Istanbul Univ. 73-72
Fenerbahce – Adana Aski 76-55
Galatasaray – Ormanspor 101-69
Hatay – Yakin Dogu Univ. 65-68

A negyeddöntõk párosításai
YDÜ – Galatasaray
Hatay – Mersin
Fenerbahce – Besiktas
Botas – Cukorova

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés