Hirdetés
Archivum

A YDÜ rangadót nyert, a Galata váratlan veresége:

:

Hirdetés

A hétvégén a 13. fordulót rendezték a török élvonalban. A YDÜ legyõzte a Hatay-t, a Galatasaray viszont újabb váratlan vereségbe szaladt bele.

Elmaradt a kiélezett csata a tabella élén domináló két gárda a Yakin Dogu Universitesi és a Hatay között. A címvédõ YDÜ végig vezetve 96-78-as gyõzelmet aratott. A két csapat között a 28-11-es második negyedben alakult ki a nagy különbség. Courtney Vandersloot 23 ponttal és 11 gólpasszal zárt.

A Fenerbahce 77-64-es sikerrel hozta a kötelezõt Adanában, így a Hatay vereségével már csak egyedüliként tartja a lépést a YDÜ alakulatával. A 28-9-es elsõ negyedben eldõltek a lényeges kérdések a találkozón. Ismét Aerial Powers remekelt, aki ezúttal 26 ponttal zárt.

A hétvége meglepetését a Galatasaray szállította, akik 95-85-re vereséget szenvedtek az Ormanspor otthonában. A két csapat végig fej-fej mellett haladt. A végjátékban csúszott ki a Galata kezébõl a meccs. A vereségükkel 6/7-re módosult a mutatójuk és visszaestek a tabella 10. helyére. Mivel az alapszakasz feléhez érkeztünk Törökországban, ez egyben azt is jelenti, hogy nem lesznek ott a Török Kupa nyolcas döntõjében. A sérülése után egyre jobb formába lendülõ Allie Quigley 18 ponttal zárt a találkozón.

Eredmények
Bornova Beckerspor – Samsun Canik Bld. 69-145
Adana Aski – Fenerbahçe 64-77
Ogm Ormanspor – Galatasaray 95-85
İstanbul Üniversitesi – Çukurova Basketbol 66-85
Beºiktaº – Botaº 68-66
Yakin Doğu Üni. – Hatay Bºb. 96-78
Mersin Bºb. – Abdullah Gül Üniversitesi 74-68

Tabella

Hirdetés