Hirdetés
Archivum

A YDÜ visszavette a pályaelõnyt a török elõdöntõben:

:

Hirdetés

Szerdán került sor a Yakin Dogu Universitesi és a Cukorova Basketbol török elõdöntõ párharcának harmadik meccsére. A YDÜ 76-64-es gyõzelmet aratott riválisa otthonában és ezzel javítva hazai botlását 2-1-es elõnyre tett szert.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Az elsõ két meccset a YDÜ otthonában rendezték. A Cukorova a második találkozón nyerni tudott, így két hazai gyõzelemmel a párharcot is lezárhatta volna. Nem indult jól a mérkõzés, az elsõ két percet tekintve elõbb Diamond DeShield (Cukorova) szenvedett bokasérülést, majd Kayla McBride (YDÜ) kért cserét. Végül mind a ketten visszatérhettek a pályára, de a csapatok érezhetõen megzavarodtak. Sok hiba és rendkívül feszült játék jellemezte az elsõ szakaszt, melynek végére 16-9-es elõnyt épített fel a YDÜ. A második etapban 27-21-nél még akadt egy kisebb felzárkózása a Cukorova csapatának, de a folytatásban a 15 pontot is elérte a differencia.

A 42-28-rõl induló harmadik negyedben sem változott a játék képe. A töredezett mérkõzésen sokat reklamáló, feleslegesen keménykedõ csapatokat láthattunk. A különbség 8-12 pont között állt be a felek között. Az utolsó 10 percnek 57-49-rõl vágtak neki. Ezt a periódust egy hazai 2+1-es helyzet indította. Ezzel még 57-52-nél nyílttá vált a mérkõzés. A folytatásban azonban a 18 pontos Quanitra Hollingsworth és a 15 pontot elérõ Kayla McBride vezetésével ismét ellépett a YDÜ. A 76-64-es sikerükkel 2-1-es elõnyre tettek szert az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban. Folytatás pénteken szintén Mersinben a Cukorova Basketbol otthonában.

Eredmény
Cukurova Basketbol – Yakin Dogu Univ. 64-76 (9-16, 19-26, 21-15, 15-19)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a YDÜ javára.

Hirdetés