Hirdetés
Archivum

A Zabiny Brno lesz az USK Praha ellenfele a cseh döntõben:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a cseh élvonalban a KP Brno és Zabiny Brno városi elõdöntõ párharca. A sorsdöntõ ötödik meccset a Zabiny Brno nyerte riválisa otthonában és így készülhet az USK Praha elleni fináléra.

Fotó: facebook.com/zabiny

Fotó: facebook.com/zabiny

Rendkívül fordulatos elõdöntõ alakult ki a két brnói együttes között. A Zabiny Brno 2-0-s elõnyre tett szert, de ezt követõen 2-2-re egyenlített a KP Brno. Így jöhetett a sorsdöntõ ötödik meccs. Ezen a Zabiny Brno gyakoarlatilag végig vezetve 74-62-es gyõzelmet aratott a KP Brno otthonában. A vártnál lényegesen simább derbin a félidõben már 45-31 állt az eredményjelzõn. A KP Brno mindent megtett a felzárkózásért, de 6 pontnál közelebb nem kerültek a folytatásban.

A Zabiny Brno 74-62-es sikere alkalmával Beáta Adamcová és Marqu’es Webb 18-18 ponttal zárt. Az egykori Euroliga gyõztes klub jogutódja 2014 után vívta ki ismét a fináléba kerülést. Utoljára még stabil Euroliga résztvevõ gárdaként 2010-ben hódították el a trófeát. Azóta egyeduralkodó az USK Praha, mely 3-0-val idén is simán nyerte saját elõdöntõjét és javában készül a soproni Euroliga Final4 küzdelmeire. A cseh finálé ezt követõen, április 17-én veszi kezdetét.

Hirdetés