Hirdetés
Archivum

A Zabiny Brno már négy között Csehországban, a Nymburk hátrányban:

:

Hirdetés

Megkezdõdtek a bajnoki negyeddöntõ párharcok Csehországban. Az EWBL Final Four miatt a Zabiny Brno sûrített menetrendben le is játszotta mind a három meccsét a napokban és 3-0-val biztosította helyét a négy között. A másik három párharcban az elsõ találkozókon vannak túl.

Fotó: Facebook.com/zabiny

Fotó: Facebook.com/zabiny

Csehországban már a negyeddöntõk (is) az egyik fél harmadik gyõzelméig tartanak. A klasszikus beosztást alkalmazzák, ahol az elsõ, a harmadik és szükség esetén az ötödik meccset rendezi a magasabban rangsorolt gárda. A második és szükség esetén a negyedik találkozót az alacsonyabban rangsorolt fél.

A hétvégén kerül sor az EWBL Final Four-ra, így a Zabiny Brno ez elõtt igyekezett besûríteni a naptárába az elsõ három meccset. Ebben partnerük volt a Loko Trutnov, akiket a papírformának megfelelõen 3-0-val le is gyõztek a brnóiak. Az elsõ találkozón 78-44-es sikert aratott a Zabiny Brno. A másodikat idegenben 87-73-ra nyerték, míg a harmadikat hazai pályán – a kulcsembereikkel némileg tartalékolva – nagy csatában 96-92-re.

A másik három párosításban szerdán az elsõ meccseket teljesítették. Az Euroliga Final Four-ra készülõ USK Praha 125-31-re kiütötte a Slovanka MB-t. Alena Hanu¹ová 19 ponttal lett Natalia Hejkova együttesének legeredményesebbje. A KP Brno a kupa csalódása után 79-66-ra múlta felül a Slavia Prahát. Edita ©ujanová 19 egységig jutott ezen siker alkalmával. A friss kupagyõztes Hradec Kralove-t vitte tovább a lendület és óriási csatában 69-67-re nyertek a Nymburk otthonában. Ezzel elvették a magasabban jegyzett gárda pályaelõnyét.

Hirdetés