Hirdetés
Archivum

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség az elmúlt esztendõ legjobbjait díjazta:

:

Hirdetés

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség megtartotta díjátadó ünnepségét, melyen az elmúlt esztendõ legjobbjait köszöntötték. A ZTE NKK beszámolója az eseményrõl.

Fotó: ZTE NKK

Fotó: ZTE NKK

Forrás: ZTE NKK Sajtóközlemény

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség hagyományaihoz hûen, immár 28. alkalommal tartotta meg díjátadó ünnepségét, ahol az elmúlt esztendõ legjobbjait díjazta. Az egybegyûlteket Bodrogi Csaba elnökségi tag köszöntötte, felvezetve az ünnepi alkalmat.

A megyei szövetség elnöke dr. Villányi Antal összegezte az elmúlt esztendõt. Örömtelinek nevezte a férfi és a nõi csapat szereplését és azt, hogy egye szélesebb szurkolói kör követi a helyszínen a mérkõzéseinket. Kiemelte az utánpótlás nevelés fejlesztését, valamint örömét fejezte ki, hogy ismét volt válogatottunk az elmúlt esztendõben, mind a lány, mind a fiú vonalon.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a sportcélú fejlesztésekrõl beszélt köszöntõjében, míg elmondta, nagyon fontos hogy példaképeink legyenek a sportban és ez a közel harminc éve indított kezdeményezés éppen ezt erõsíti. Elmondta, hogy többen személyesen is megtalálták a sportcsarnok felújításának kérdésével is. Errõl annyit mondott, hogy a következõ ciklusban, az új városvezetésnek az egyik legfontosabb dolga lesz ennek a kérdésnek a megoldás. Azt egyelõre nem tudni, hogy a régit újítják fel, vagy újat építenek.

Bodnár Péter, az MKOSZ fõtitkára is visszatérõ vendége az ünnepségnek, aki köszöntõjében a magyar csapatok elmúlt évi jó szereplését emelte ki. A nõi válogatott kijutott az Eb-re, a korosztályos válogatott remekül szerepelt és a 3×3-as szakágban is egyre sikeresebbek vagyunk.

A köszöntõk után következett a díjátadás, ami erkölcsi elismerést jelent a díjazottaknak és nem anyagit.

A legjobb utánpótláskorú lány Kovács Georgina (ZTE NKK), a legjobb utánpótláskorú fiú Farkas Attila (Zalakerámia ZTE KK) lett. A felnõtteknél Sigrid Koizar (ZTE NKK) és Szabó Zsolt kapott elismerést. Az elmúlt év legjobb edzõje Gáspár Dávid (ZTE NKK) lett. A megyei bajnokság legjobb játékosa Tóth Olivér (EAC). Végül a Kosárlabdáért Zala Megyében díjat hárman vehették át: Tóth László (ügyvezetõ, ZTE NKK), Kustány Kálmán (a megyei szövetség volt elnöke) és Gergye Károly (a zalai szövetség volt fõtitkára).

Gratulálunk a díjazottaknak!

Hirdetés