Hirdetés
Magyarország

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség az elmúlt év legjobbjait díjazta:

:

Hirdetés

A ZTE NKK hivatalos honlapja adta hírül, hogy a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség a 2019-es esztendő legjobbjait köszöntötte a napokban. Az év legjobb női felnőtt játékosa díjat Szabó-Horti Dóra, a legjobb leány utánpótláskorú kosaras elismerését Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák SE) érdemelte ki. „Kosárlabdáért Zala Megyében” díjat kapott Dr. Békési Cyprián a ZTE NKK csapatorvosa. Részletek a ZTE NKK hivatalos honlapjának beszámolójában.

Forrás: ZTE NKK hivatalos honlap

Hagyományosan az Arany Bárány Hotel téli kertjében tartotta ünnepi évzáró, díjátadó ünnepségét a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség. Az esemény házigazdája ezúttal is Bodrogi Csaba volt. A köszöntők sorát Balaicz Zoltán polgármester nyitotta, aki megköszönte a csapatok vezetőinek és a megyei szövetség munkatársainak, hogy Zalaegerszeg továbbra is a kosárlabda hazai fellegvára lehet. Az városvezető beszélt az Ostoros Károly csarnok megújításáról és a Dózsa iskola mellett épülő új tornacsarnokról, valamin az új multifunkciós sport és rendezvény csarnok tervezéséről.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára sikeresnek nevezte a 2019-es esztendőt. Az idei évre az innovációt és az értékteremtést emelte ki. A szövetség székháza Budaörsre költözik és 5500nm-en próbálja szolgálni a sportág érdekeit. Egy régi álmot is megvalósítanak az új létesítményben, ahol a magyar kosárlabda történelem ereklyéi is helyet kapnak majd.

Dr. Villányi Antal a megyei szövetség elnöke értékelte az elmúlt évet, melyben a legnagyobb sikernek az 50. Göcsej kupa megrendezését tartatja.

Fotó: ZTE NKK hivatalos honlap

A beszédeket követően átadták a 2019-es esztendő legjobbjainak járó elismeréseket.

Az év legjobb női felnőtt játékosának Szabó-Horti Dórát választották. Az év legjobb férfi utánpótlás játékosa Simó Bence (Zalakerámia ZTE KKK) lett, a legjobb leány utánpótláskorú kosaras elismerését Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák SE) érdemelte ki.  Az év legjobb felnőtt férfi játékosa elismerést Andriy Agafonov (Zalakerámia ZTE KKK) kapta. Az év legjobb edzője címet Ambrus Péter (Zalakerámia ZTE KKK) kapta. A Megyei Bajnokság legjobb játékosa díjjal Mészáros Richárdot (Ricsilla Sport) jutalmazta a szövetség.

A „Kosárlabdáért Zala Megyében” díjat rendhagyó módon egy cég és négy magánszemély kapta. A Forest Hungary Kft. mellett, Dr. Békési Cypriánt, Gergály Gyulát, a ZTE egykori elnökét, Béres Sándort és Radics Andrást, nagykanizsai testnevelő tanárt és játékvezetőt részesített elismerésben a szövetség.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: ZTE NKK hivatalos honlap

Hirdetés