Hirdetés
Archivum

A Zalaegerszeg visszavágott a PINKK-nek:

:

Hirdetés

Csütörtök este került sor a Magyar bajnokság 1. fordulójából elhalasztott PINKK Pécsi 424 – ZTE találkozóra. A két csapat múlt pénteki összecsapásához hasonlóan kiélezett csata alakult ki, melybõl ezúttal a Zalaegerszeg került ki gyõztesen.

A két gárda múlt héten Zalaegerszegen találkozott és akkor a PINKK 74-69-es gyõzelmet aratott. A hazaiak így egy 5 mérkõzéses gyõzelmi sorozatban fogadták Gáll Tamás együttesét. A találkozó elsõ pontját Gensler szerezte, melyre Dorogobuzova válaszolt. Igazi triplaesõt láthatott a közönség, 6 perc alatt négy sikeres távoli vállalást jegyezhettünk fel. A zalaiak hibátlanok maradtak a hárompontosokat tekintve, három vállalásukból három volt sikeres. Igaz, mind a három sikeres kísérlet még az elsõ negyedben született.

Az elsõ szakasz végjátéka egyértelmûen a zalaiaké volt. 12-11 után a negyed utolsó három percét egy 9-3-as futással zárták. Így Czank tripláját követõen 21-14 állt az eredményjelzõn 10 perc után. A rengeteg pontatlan megoldást hozó második negyedet Pénzes nyitotta egy triplával. A ZTE 5 percig nem talált be. A vendégek kosárcsendjét a végül 16 pontig jutó Gensler törte meg. Vida és Szalay büntetõivel pedig 6-7 pont környékén állandósult a két csapat között a különbség. A félidõ végén Ruják hozta fel 31-27-re a hazaiakat.

A pécsi szurkolók idegeit az elsõ 20 percben a rengeteg kihagyott büntetõ borzolhatta. Az egész mérkõzést tekintve a hazai csapat 27 kísérletébõl mindössze 14 talált utat a gyûrûbe. Kihagyott büntetõk ide vagy oda, a harmadik negyed elején éppen Brumermane két sikeres büntetõjével 35-35-nél érte utol riválisát a PINKK. Ezekben a percekben megzavarodott a ZTE. Szélesy és Czank is adott el labdát, így a hazaiak 39-35-nél már 9-0-s futásban voltak. Mielõtt nagyobb különbség alakult volna ki, Vida és Szalay egyenlített. Ezt követõen sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A harmadik negyed végjátékában aztán 44-44 után két és fél percig mindössze egy büntetõbõl talált be a PINKK, amit így egy 6-1-s sorozattal büntetett Gáll Tamás alakulata.

A negyedik negyed 50-45-ös zalai vezetésrõl indult, de a hazaiak Pénzes révén gyorsan egyenlítettek. 50-50 után ismét a Zalaegerszeg akarata érvényesült. Az egyre feszültebbé váló összecsapáson nem kímélték egymást a csapatok, de Gensler ezzel mit sem törõdve két helyzetet is értékesített. A tengerentúli légiós találataival 58-52-re léptek el a vendégek. A PINKK ebben az idõszakban rengeteg labdát szórt el, Ruják egy triplával mégis visszahozta a hazai reményeket. Nemcsak felzárkózott, de Brumermane villanása után vezetett is a PINKK. Sõt a 12 pontig jutó Török két büntetõjét követõen már 61-58 állt az eredményjelzõn. Az utolsó másfél percben már nem találtak be a hazaiak. A ZTE Szalay két büntetõjével 61-60-ra zárkózott fel, míg a gyõztes kosarat Gensler szerezte.

Eredmény
PINKK Pécsi 424–ZTE NKK 61–62 (14–21, 13–10, 18–19, 16–12)

Hirdetés