Hirdetés
Magyarország

A Zalaegerszegi TV Horváth Zsófiát kérdezte a bajnoki küzdelmek lezárásáról:

:

Hirdetés

A Zalaegerszegi TV Horváth Zsófiát, a ZTE NKK vezetőedzőjét kérdezte a bajnoki küzdelmek lezárásával kapcsolatban.

A ZTE NKK felfelé ívelő formát mutatott a szezon második felében. A Magyar Kupa bronzérme mellett a bajnoki tabellán egészen az 5. helyig lépett előre Horváth Zsófia együttese, amikor befejezettnek nyilvánították a 2019/2020-as versenyrendszert.

Azt az év elején aláírtuk volna, hogy ötödikek vagyunk, de összességében a zalaegerszegi kosárlabdának, mint úgy általában semminek, nem igazán tett jót ez a leállás. Minden korosztályunk, minden szinten leállt. Iskolákban edzünk, oda sem tudunk bemenni. A sportcsarnok is napokon belül bezár. Oda sem tudunk bemenni. A kosárlabda most úgymond pauzálva van és pihenőre került.

– fogalmazott Horváth Zsófia, aki kiemelte, hogy a légiósokat szerencsére sikerült épségben hazajuttatni.

A felnőtt csapatnál szétszéledt a keret, mert kevés az egerszegi játékos, ők természetesen itt vannak. A külföldiek közül sikerült mindenkit időben hazajuttatni kisebb-nagyobb nehézségek árán. Repülőjegy törlés, előre-hátra tolás, minden volt, de a legfontosabb, hogy mindenki otthon lehet a családjával. A felnőtteknél nincs kiadott edzésprogram, de mindenki edz az otthonában.

Az utánpótlást digitális távoktatási anyagokkal segíti a ZTE NKK:

Az utánpótlással próbálunk foglalkozni. Az elég nagy feladatunk, hogy megtartsuk azt a kis magot, kis kosaras családot, akik vannak itt nekünk.

– összegzett Horváth Zsófia.

Hirdetés