Hirdetés
Archivum

A Zaragoza legyõzte a Rivas Ecopolist:

:

Hirdetés

A nemzetközi kupák szünetét kihasználva a Spanyol Bajnokságban csütörtökön és pénteken este is bonyolítottak le egy-egy összecsapást. Csütörtökön a Zaragoza legyõzte a Rivas Ecopolist, míg pénteken a Valencia a Celta Indepo együttesét ütötte ki.

A forduló nagy rangadója a Rivas Ecopolis zaragozai vendégjátéka volt. Érdekesen alakult az összecsapás, az elsõ negyedben 12 pontig jutottak csak a zaragozaiak, míg a vendégek Bonner vezetésével 17 pontot termeltek. A második negyedre rendezte a sorokat a hazai hölgykoszorú és Brown, illetve Kresovic tripláival 26-25-nél át is vették a vezetést.

A harmadik negyed 31-28-ról indult. Ekkor a Zaragoza ritmust váltott és faképnél hagyták riválisukat. Brown és Kresovic újra megvillant, míg a Rivastól csak Valdemoro és helyenként Bonner volt eredményes. A hazaiak ekkor már 8 ponttal elhúztak, 44-36-ra. A negyedik szakaszban már 53-40 is állt az eredményjelzõn és úgy nézett ki, hogy eldõl a csata. Valdemoro azonban ismét megvillant és 55-56-nál 2 perccel a lefújás elõtt újra a madridiak jártak elõrébb. A nagy felzárkózás azonban sokat kivett a vendégekbõl. A közvetlen végjátékra nem maradtak friss lábak és ezt kihasználva 61-58-ra behúzta a rangadót a Zaragoza.

Sikerével a Zaragoza a harmadik helyre jött fel a Spanyol Bajnokságban. Az EuroLiga-gyõztes irányító, Allison Feaster nevével fémjelzett alakulat az idei szezonban a „nagy hármasból” már a Rivast és a Salamancát is legyõzte. A tavasz és a rájátszás nagy csatát ígér az EuroLigás helyekért a spanyoloknál is.

A péntek esti mérkõzésen a Valencia könnyedén átgázolt a Celta Indepo-n. Itt egy negyed után már 20 pont volt a két csapat között, a vége pedig 99-51 lett. A Valenciánál a legeredményesebbnek a 16 pontos Edwige Lawson bizonyult, de a 15 pontos Brunson és a 14 pontos Douglas is kiemelést érdemel.

Eredmények

CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – RC CELTA INDEPO 99-51
MANN FILTER ZARAGOZA – RIVAS ECOPOLIS 61-58

Hirdetés