Hirdetés
Archivum

A Zaragoza megszorongatta a Rivas Ecopolist:

:

Hirdetés

Végre igazi rangadót is hozott a Spanyol Bajnokság, miután szombat este a Rivas Ecopolis fogadta a Zaragozát. A találkozón három negyeden át vezettek a vendégek Madridban és a negyedik szakaszban támadt fel a hazai alakulat, így végül hosszabbításra került sor. Itt a rutin döntött a Rivas javára. A többi élcsapat fölényesen nyert.

Az izomsérüléssel bajlódó Amaya Valdemoro nélkül várta a Mann Filter Zaragoza elleni összecsapást a Rivas Ecopolis. Az elsõ percekben úgy nézett ki, hogy a madridiak nem tudnak mit kezdeni ellenfelükkel. 10 perc játék után 12-21 állt az eredményjelzõn. A zaragozai együttesben Kresovic és az EuroLiga gyõztes Feaster remekelt. A második szakasz elején sem csökkent a differencia, 16 perc után 19-29 állt az eredményjelzõn. A nagyszünet elõtt azonban a hazaiak Bonner és Aguilar vezetésével ritmust váltottak, így a hosszabb pihenõre 28-34-es állás mellett mentek a csapatok.

A harmadik negyedben megakadt a madridi felzárkózás. Zaltanova és Kresovic vezetésével 34-47-re húzott el a Zaragoza. Ismét Bonner zsenialítására volt szükség, hogy a negyedik etap elõtt Javier Fort gárdája látótávolságon belülre kerüljön. A 43-50-rõl negyedik felvonásban aztán beindult a hazai gépezet. Anna Cruz és Aguilar is termelte a pontokat, így az utolsó percbe már 66-64-os Rivas vezetéssel fordultak az együttesek. A végjátékban Feaster büntetõi még hosszabbítást eredményeztek, de ekkor már érzõdött, hogy igazán nincs esélye a vendégeknek. A ráadásban érvényesült a Rivas-játékosok rutinja, így a vége 84-80 lett.

A Rivas Ecopolis-ból a 24 pontig és 11 lepattanóig DeWanna Bonner emelkedett ki, de mellette Paris és Aguilar is 10 egység felett termelt. A másik oldalon Ines Kresovic bizonyult a legjobbnak.

A Salamanca a C.B. Olesa együttesét fogadta. A mérkõzésen 10 perc alatt 11 pontos elõnyre tettek szert a hazaiak, a vége pedig 95-58 lett. A Salamancából Erika de Souza remekelt, 19 pont és 12 lepattanó került a neve mellé.

A címvédõ Valencia Vigoba látogatott. Itt a hazai szurkolók csak annak örülhettek, hogy világsztárokat látnak. Egy szoros negyed után fokozatosan bedarálta riválisát a Ros Casares, a vége 59-85 lett. A Valenciából Brunson, Douglas és Marta Fernandez 16-16 pontig jutott, míg Lawson 15 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Somogyi Andrea csapata, az Ibiza 8 pontos vereséget szenvedett Navarrában, de a magyar játékos nem kapott lehetõséget.

 

Eredmények

 

PERFUMERIAS AVENIDA – C.B. OLESA 95-58
UNB OBENASA NAVARRA – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 63-55
RC CELTA INDEPO – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 59-85
CADI LA SEU D´URGELL – EXTRUGASA 62-72
RIVAS ECOPOLIS – MANN FILTER ZARAGOZA 84-80
SÓLLER BON DÍA! – HONDARRIBIA – IRÚN 59-67
 

Hirdetés