Hirdetés
Archivum

A Zaragozával lett teljes a legjobb négy mezõnye Spanyolországban:

:

Hirdetés

Csütörtök este rendezték a még nyitott negyeddöntõ párharc sorsdöntõ harmadik mérkõzését Spanyolországban. A Mann Filter Zaragoza 73-62-re legyõzte az IDK Gipuzkoa gárdáját és ezzel bejutott az elõdöntõbe, ahol az ellenfele a Girona lesz.

Fotó: twitter.com/STCBaloncesto

Fotó: twitter.com/STCBaloncesto

Különleges csatát vív a Mann Filter Zaragoza és az IDK Gipuzkoa, hiszen ebben a párosításban 2014 novembere óta nem született hazai siker tétmérkõzésen. Ebben a negyeddöntõben az elsõ meccsen az IDK Gipuzkoa 55-51-es sikert ünnepelhetett Zaragozában. A második találkozón azonban San Sebastian városában a Mann Filter bizonyult jobbnak ugyanúgy négy ponttal. Ennek megfelelõen nem volt jó elõjel a hazai pálya a Zaragoza számára, de végül megszakadt ez a széria. Az elsõ negyedben még a harmadik találkozón is fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 24-22 állt az eredményjelzõn.

A második szakaszban egy 8-0-s szériával 42-33-nál került komolyabb lépéselõnybe a Mann Filter. A félidõig azonban 44-39-re felzárkózott az IDK Gipuzkoa. A harmadik negyedben pedig a vezetést is átvették. A legnagyobb elõnyük 52-47-nél 5 pont volt. Amikor ezt kiharcolták, már nem lehetett a pályán a legjobbjuk Lyndra Weaver, aki a harmadik etap közepén szenvedett sérülést. A harmadik negyed végére 56-54-nél visszavezette a vezetést a zaragozai gárda. Az utolsó 10 percben pedig a 29 pontos Paola Ferrari vezetésével végig kézben tartották a meccset és végül 73-62-es sikerrel vívták ki az elõdöntõs szereplés jogát.

Spanyolországban az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok a hétvégén már elrajtolnak. Szombaton csap össze a Salamanca és az UNI Ferrol, míg vasárnap jön a Girona és a Zaragoza párharcának elsõ felvonása.

Eredmény
Mann Filter Zaragoza – IDK Gipuzkoa 73-62 (24-22, 20-17, 12-15, 17-8)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Mann Filter Zaragoza javára.

Hirdetés