Hirdetés
3x3

A záró napjához érkezik a szolnoki U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája forduló:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön véget ér Szolnokon a 3×3-as Nemzetek Ligája forduló. A Közép-Európai Konferencia hatodik mini-tornáját rendezik. A magyar válogatott már szerdán bebiztosította első helyét a konferenciában és ezzel eldőlt, hogy a mieink ott lesznek a szeptemberi konstancai szuperdöntőn.

A szerdai játéknapot Süle Krisztina szövetségi kapitány részletesen értékelte lapunknak. Csütörtökre két csere lesz Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya marad a szerdai négyesből, míg Pusztai Petra és Jáhni Zsófia helyére Takács Emese és Kovács Kitti kerül be.

A mieink ezúttal hármas csoportba kerültek, ahol 17 óra 50 perctől Szlovénia, majd 19 óra 5 Csehország lesz a rivális. A csoport második 20 óra 30 perctől játszik a harmadik helyért, az első helyezett 21 óra 5 perctől a döntőben. A másik ágon Ausztria és Szlovákia szerepel. Tehát biztos, hogy egy új döntőst is köszöntünk majd a Közép-Európai Konferenciában.

A játéknapnak az összetettbeli első hely és a továbbjutás szempontjából nincsen tétje. Ugyankkor tapasztalatszerzésnek kiváló lehetőséget nyújt ez a nap. Azok a játékosok, akik kicsit kevesebb lehetőséget kaptak eddig, például a magyar csapatban Takács Emese és Kovács Kitti, versenyhelyzetben próbálhatják ki magukat.  Elég a másik ágra pillantani, ahol pedig Ausztriának és Szlovákiának az egyetlen reális esélye a döntőre ez a nap. Az osztrákok ráadásul az U23-as világbajnokságon is ott lesznek októberben. Számtalan részcél kiemelhető tehát egy ilyen mini-tornáról is.

Válogatottunk Csehországgal és Szlovéniával szerdán is találkozott. A szlovén együttessel szemben egy nagyobb különbség mutatkozott, míg a cseheket extra kezdéssel sikerült legyőzni.

A játéknap élőképes közvetítése ITT látható:

ÉLŐ: FIBA 3×3 Nemzetek Ligája, Szolnok – 3. nap

Hirdetés