Hirdetés
Archivum

A ZTE és a DVTK sorsdöntõ negyeddöntõjét rendezik kedden:

:

Hirdetés

Egy negyeddöntõ párharc még nyitott a hazai élvonal rájátszásában. A ZTE NKK kedden 17 órától fogadja a sorsdöntõ harmadik mérkõzésen az Aluinvent DVTK együttesét. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1. A gyõztes az Atomerõmû KSC Szekszárddal vív elõdöntõt.

A ZTE és a DVTK között eddig az történt, amire mindenki számított, aki nagyobb terjedelemben követi a sportág hazai történéseit. Küzdõs, szoros meccseket vívtak a csapatok. Az elsõ találkozón a ZTE kulcspillanatokban lényegesen jobb döntéseket hozott és 68-64-es gyõzelmet aratott. A második találkozóra a DVTK kerete kiegészült két korábbi sérülttel. Alyssia Brewer és Bach Boglárka visszatérése javította a rotációs lehetõségeket. Stefan Svitek együttese 61-48-as gyõzelemmel egyenlített. A második meccsen egyértelmûen a DVTK volt pontosabb, a ZTE a korábbi önmagához képest többet hibázott.

Mindkét mérkõzést lehetett látni különbözõ közösségi felületeken. Rendkívül tanulságos, ha egy párharc két meccsét egymás után nézzük vissza. Remekül kirajzolódik, hogy a felek között játékban, a mutatott sportformában nagy különbség nincs. Mindkét szakembernek elsõsorban az lehet a célja, hogy egy nagyon stabil védekezéssel megpróbálja viszonylag pontszegény mederben tartani a párharcot. Utána pedig bízni kell abban, hogy a jókezû, eredményesebb játékosok közül lesz egy-egy klasszis teljesítmény. A párharcot még úgy vezettük fel, hogy a ZTE érdeke olyan mérkõzések kialakítása, ahol 60-65 pontnál nem kap többet. Ezt azzal ki lehet egészíteni, hogy jelen pillanatban a DVTK-nak sem lehet célja egy pontgazdagabb párharcba bonyolódni. Nem látszódik olyan teljesítmény, ami alapján ez egyértelmû sikerre vezetne.

Az elsõ két meccs statisztikáit figyelve szembetûnõ, hogy mindkét alkalommal a ZTE nyerte a lepattanócsatát. A második felvonás alkalmával is, amikor Alyssia Brewer pályára lépett a DVTK alakulatában. A párharc elsõ mérkõzésén a ZTE mutatott jobb dobóformát, különösen a 11 kísérletbõl értékesített 7 tripla a kiemelkedõ. A második találkozón pedig a DVTK zárt 51%-os mezõnymutatóval, ami egy olyan kulcsmeccsen, ahol az esélyek életben tartásához szükséges gyõzelem megszerzése a cél, szintén kiemelkedõ teljesítménynek számít. Az elsõ találkozón inkább a ZTE játéka állt össze, a 18 gólpassz, 9 szerzett labda is errõl árulkodik. A második meccsen pedig a DVTK-nak jött ki jobban a lépés. Volt 12 szerzett labda, amire mindössze 9 eladott jutott. Teljesen megjósolhatatlan, hogy a harmadik felvonás alkalmával milyen irányba indulnak a felek.

Hirdetés