Hirdetés
Magyarország

A ZTE-NKK fiatal csapata megkezdte a felkészülést az új szezonra:

:

Hirdetés

Megfiatalodott kerettel kezdte meg a felkészülést a ZTE-NKK együttese a 2022/2023-as NB I/B –s bajnoki szezonra – olvasható ztenkk.hu oldalán. – Az edzést megelőzően a klub vezetői sajtótájékoztatón ismertette a terveket és a változásokat.

Miközben a játékosok bemelegítéssel készültek az edzésre, Tóth László, a zalaegerszegi klub ügyvezetője elmondta, céluk, hogy a lehetőségeikből a lehető legtöbbet kihozzák a szezon során. Hogy ez helyezésben kifejezve mit jelenthet, nehéz lenne megmondani. Hozzátette, hogy a szűkös lehetőségek miatt addig nyújtózkodhatnak, ameddig a takaró ér, így új igazolást már nem terveznek.

Fotó: ztennk.hu

A keret valóban fiatal, hiszen a Nagykanizsáról visszatérő Jurkó Noémi a rangidős, míg a többiek átlagéletkora éppen súrolja a 20-at. 

“ A keret a létszámát tekintve bővebb, mint a tavalyi szezonba, de nagyon fiatal. Minden játékosunk zalai, sőt zalaegerszegi kötődésű, egyik új igazolásunkat, Balogh Viktóriát leszámítva, ami Sopronból érkezett Szombathely és Nagykanizsa érintésével. A keretben az U16-os csapatunkból három fiatal is található, akik a felnőttekkel edzenek a felkészülés első felében.”– fogalmazott Bencze Tamás, sportszakmai manager. Ami az állandóságot jelenti, hogy sikerült a következő szezonra is megegyezni Czukor Bence vezetőedzővel.

Bővebb kerettel dolgozunk, mint volt egy éve, mert szeretnénk kiküszöbölni az olyan nehézségeket, amelyek sérülések miatt előálltak az elmúlt szezonban – mondta a Czukor Bence. – A céljaink hosszú távúak, hiszen szeretnénk ezekből a fiatalokból egy magot építeni, amelyhez egy-két kosarast igazolva később megcélozhatjuk az NB I A csoportot.”

Fotó: ztenkk.hu

A keret változásairól a ZTE-NKK vezetőedzője egyben azt is elmondta, hogy több volt a távozó, mint az érkező. Sánta Petra, Gorjanácz Ágnes, Pap Regina, Soós Dorina, Frindt Nikolett is más csapatban folytatják. Az érkezők között Jurkó Noémi, Balogh Viktória és Markó Vivien van – ő Székesfehérvárról tért vissza a Zalaegerszegre.

Czukor Bence a felkészülésről elmondta, hogy heti nyolc edzéssel készül a csapat. Az első időszakban az erőnlét megszerzésén lesz a hangsúly, majd a taktikai felkészülés kerül fókuszba a szeptember végi szezonkezdésig. A felkészülés alatt három edzőmérkőzést van tervezve. Egyszer, a szintén NB I/B-s Sopron látogat Zalaegerszegre, majd egy nemzetközi tornára kapott meghívást a csapat, a hűség városába.

Fotó: ztenkk.hu

Hirdetés