Hirdetés
Nagyvilág

Abby Bishop az ausztrál válogatottban:

:

Hirdetés

Kedden kezdődik az indiai Bengaluru-ban a 2019-es női kosárlabda Ázsia-bajnokság. Az ausztrál válogatott szakmai stábja megtartotta a keretszűkítését. A hazánkban is több csapatban megforduló, legutóbb Szekszárdon játszó Abby Bishop bekerült az utazó csapatba.

Fotó: Basketball Australia

A tavalyi Világbajnokság ezüstérmeseként Ausztrália nagy várakozás közepette, a végső győzelem reményében utazik Indiába, ahol az olimpiai kvalifikációs folyamat szempontjából fontos Ázsia-bajnokságot rendeznek. Sandy Brondello szövetségi kapitány a WNBA jelenleg is zajló küzdelmei, illetve az európai klubcsapatok szezonkezdete közepette is egyekezett erős gárdát összerakni.

Magyar szempontból természetesen a legfontosabb, hogy az itthon is népszerű Abby Bishop hosszú idő után újra nagy tornán bizonyíthat. Hat világbajnoki ezüstérmes került be az utazó keretbe, köztük Steph Talbot, Bec Allen és Cayla George. Sokat várnak a még mindig csak 20 éves Ezi Magbegor-tól, de a WNBA legtöbbet fejlődött játékosának választott Leilani Mitchell is húzóember lehet.

Ausztrália a nyolccsapatos tornán Kína, Új-Zéland és Fülöp-szigetek mellé került. A másik ágon a címvédő Japán, Dél-Korea, Tajvan és a házigazda India szerepel. A csoportok első helyezettjei automatikusan a négy közé jutnak. A másodikak és a harmadikak játszanak keresztbe a negyeddöntőben.

Fotó: Basketball Australia

Hirdetés