Hirdetés
Nagyvilág

Abby Bishop az ausztrálok olimpiai selejtezős keretében:

:

Hirdetés

Február 6-9. között Bourges-ban a házigazda Franciaországgal, Puerto Ricóval és Brazíliával vív olimpiai selejtezőt Ausztrália. A tornára Sandy Brondello szövetségi kapitány kihirdette bő keretét.

A bourges-i selejtezőről az első három helyezett kvalifikálja magát a 2020-es tokiói olimpiára. A világbajnoki ezüstérmes ausztráloknak kiválóak az esélyeik, de természetesen maximális koncentrációt követel meg torna. Nem véletlen, hogy az elérhető legerősebb keretet rakta össze stábjuk. Igaz, Sandy Brondello arra figyelmeztetett a szövetségük sajtóközleményében, hogy a szokatlan februári időpont speciális szemléletet kíván meg.

“20 játékost választottunk ki erre a kulcsfontosságú tornára. A szakmai stáb tagjaival folyamatosan figyelni fogjuk a teljesítményeket, hogy összeállíthassuk azt a csapatot, mely szerintünk a legjobb eséllyel fog harcba szállni a kvalifikációért. Mivel csak két nap lesz felkészülni, így fontos, hogy jó formában lévő, egészséges és a maximális teljesítményre felkészült játékosok alkossák a keretet.” – mondta a szövetségi kapitány.

Fotó: JCU Townsville Fire

Magyar szemmel a legfontosabb, hogy a hazánkban is hosszú időt eltöltő, idén a JCU Townsville Fire csapatában extra őszt produkáló Abby Bishop is ott van a keretben. Eddig hazája bajnokságában 18.8 pontot, 7.5 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt idén. Szeptember végén az Ázsia-bajnokságon hasznos kiegészítő emberként bizonyíthatott a keretben, de az olimpiai előselejtezőn nem.

Alanna Smith visszatérésén túl nagy változások az utóbbi időszakban látott csapatokhoz képest nincsenek. A Gdyniával remeklő Rebecca Allen vagy éppen a Kínában a közelmúltban zsákoló Liz Cambage neve is ott van az összeállításban. Érdekes kérdés lesz, hogy a honosított klasszisok közül Sami Whitcomb vagy Kelsey Griffin kap lehetőséget.

Az ausztrálok bő kerete:

Név: Jelenlegi klub:
Rebecca Allen Arka Gdynia / New York Liberty
Abby Bishop JCU Townsville Fire
Sara Blicavs Jayco Southside Flyers
Elizabeth Cambage Shanxi Xing Rui Flame/ Las Vegas Aces
Katie-Rae Ebzery Perth Lynx
Darcee Garbin JCU Townsville Fire
Cayla George Deakin Melbourne Boomers
Kelsey Griffin University of Canberra Capitals
Tessa Lavey Bendigo Spirit
Tess Madgen JCU Townsville Fire
Ezi Magbegor Deakin Melbourne Boomers
Lauren Mansfield Perth Lynx
Leilani Mitchell Jayco Southside Flyers
Lauren Nicholson Adelaide Lightning
Jenna O’Hea Jayco Southside Flyers
Nicole Seekamp Adelaide Lightning
Alanna Smith Incheon Shinhan Bank S-Birds/ Phoenix Mercury
Stephanie Talbot Adelaide Lightning/Minnesota Lynx
Marianna Tolo University of Canberra Capitals
Sami Whitcomb BLMA / Seattle Storm

 

Hirdetés