Hirdetés
Archivum

Abby Bishop portré a Stellar magazinban:

:

Hirdetés

Az ausztrál Stellar magazin készített egy remekül sikerült összeállítást a hazánkban is hosszabb idõt töltõ Abby Bishop-ról.

A jól ismert magazin riportja már az európai szezont követõen készült. Idén tavasszal Abby Bishop Oroszországban a Novoszibirszk csapatában szerepelt. Ott nyolc mérkõzésen lépett pályára, melyeken az átlaga 25 és fél perc alatt 14,4 pont és 7,4 lepattanó volt. A Novoszibirszk végül a 9. helyen zárt az orosz élvonalban, az alsóházi rájátszásban ugyan mindkét meccsüket megnyerték, de a teljes évet nézve nem lehetnek elégedettek. A beszélgetés azonban nem az oroszországi szezonról szól, hanem Abby Bishop életérõl, mely gyökeres fordulatot vett 2013 augusztusában, amikor magához vette és azóta is egyedül neveli nõvére kislányát.

A riportban Bishop hosszasan mesél arról, hogy a kis Zala érkezésével mennyire megváltoztak a hangsúlyok az életében, de emberileg rendkívül pozitív hatással volt rá a gyermek. „Zala jobb emberré tett, megtanított arra, hogy az élet többrõl szól, mint a kosárlabda.” – jelentette ki a klasszis játékos.

Természetesen szóba került a 2014-es Világbajnokságot megelõzõ idõszak, amikor le kellett mondania válogatottságot. Emlékezhetünk rá, hogy az ausztrál szövetség a nemzeti csapat igencsak konzervatív házirendjére hivatkozva megkötésekkel engedte volna akkoriban a válogatotthoz Bishop-ot. Korlátozni szerették volna, hogy mikor találkozhat a gyermekével az összetartások alatt, miközben erre az idõre a kicsi ellátásának költségeibõl sem vették volna ki a részüket. A klasszis játékos lemondta a válogatottságot, de 2015 végére változtatott a házirenden az ausztrál szövetség, így a gyermeküket nevelõ válogatott játékosokat már nem éri hátrány.

„Felemeltem a hangom és kiálltam amellett, amiben hittem. Nem szeretném, hogy valaha bárki is hasonló helyzetbe kerüljön, mint én. Egy nõnek a családalapítás mellett is tudnia kell folytatni a kosárlabda pályafutását. Nem lenne szabad senkit sem így kezelni.” – fogalmazott Bishop, aki klubszinten is csak olyan csapatokat választ, melyek tudomásul veszik, hogy egyedül neveli gyermekét és ez komoly kötelezettségekkel jár.

Hazánk mellett Franciaországban, Oroszországban, rövid ideig az Egyesült Államokban is játszott Bishop, amióta Zalát neveli. Több szezont eltöltött hazájában, otthonához közel is. Legutóbb az Adalaide játékosa volt. Ez azért fontos, mert szeretné, hogy minél többet legyen a bõvebb családdal a kislány. Sokat segítenek ilyenkor a dédszülõk, illetve Abby Bishop édesanyja, aki szintén minden szabadidejét az unokájával tölti. A lap munkatársai rákérdeztek arra, hogy a speciális családi helyzetet miként kezelik. A kislány Abby-t „Anyának” szólítja, de heti rendszerességgel beszél a vérszerinti édesanyjával is.

Most tavasszal Abby Bishop nem lehetett ott a Nemzetközösségi Játékokon a válogatottban. Az oroszországi szerzõdése ezt nem tette lehetõvé. „Nem állhattam Ausztrália rendelkezésére, ami nagy csapás volt számomra. Itt van Zala, akiért felelõsséggel tartozom és valamibõl a számlákat is fizetni kell.” – fogalmazott a lapnak Bishop, akinek a szolgálataira Sandy Brondello szövetségi kapitány ettõl függetlenül továbbra is számít. „Szeretem a csapataimban a családias hangulatot. Nagy szerepet játszhat még a válogatottban. Édesanyaként is folytatta pályafutását. Amit tesz, az megmutatja, hogy mekkora szíve van. Nagyon tisztelem ezért!” – jelentette ki a portréban Sandy Brondello.

Hirdetés
Hirdetés