Hirdetés
Magyarország

Aby Gaye látogatást tett a Sopron Basket csapatánál:

:

Fotó: Sopron Basket

Hirdetés

A 2021/2022-es évadtól a Sopron Basket csapatát erősíti Aby Gaye. A francia center látogatást tett a klubnál.

Az előttünk álló szezonban csapatunkat erősítő francia center, Aby Gaye máris megkezdte ismerkedését új állomáshelyével, klubunkkal, az arénával és a várossal. A barátságos, szimpatikus kosaras szurkolóinknak is üzent:

“Hello Mindenki! Aby Gaye vagyok, a klub új játékosa Franciaországból. Alig várom, hogy találkozhassak veletek és elkezdhessem a szezont a klub színeiben. Kellemes nyarat kívánok, hamarosan találkozunk!”

– olvasható a Sopron Basket honlapján.

A 195 cm magas center a francia élvonalban a Basket Landes csapatában 25 mérkőzésen 9.8 pontot és 5.9 lepattanót átlagolt. Az Euroligában 23.5 perc alatt 8.7 pont, 4.2 lepattanó és 1.0 gólpassz volt az átlaga a hat csoportmeccsen.  Ismerkedésül a játékával, korábban már ajánlottunk olvasóink figyelmébe videót az elmúlt szezon legszebb megmozdulásaiból.

Aby Gaye a francia válogatott bő keretének a tagja. Az utolsó keretszűkítés alkalmával derült ki, hogy Valeria Garnier nem számít a játékára a június 17-én kezdődő kontinenstornén. Addig több felkészülési találkozón pályára lépett és ezeken Gabby Williams, a soproniak klasszisa mellett szerepelhetett.

Az elmúlt hetekben egészen pontos három összecsapáson láthattuk. Amikor a francia csapat 66-57-re győzte le Spanyolországot, Gaye 5 perc alatt 2 pontot és 1 lepattanót jegyzett. A második francia-spanyol örökrangadón 72-45-ös francia siker született. Akkor Aby Gaye 17 percet kapott és 6 pontot, illetve 6 lepattanót ért el. A francia válogatott Olaszországgal is összecsapott. Hosszabbítást követően 69-61-es győzelmet arattak. Azon a találkozón 3 perc 34 másodpercet kapott a center.

Aby Gaye a soproni szurkolóknak is üzent:

Hirdetés