Hirdetés
Utánpótlás

Ács Alexandra: Zalaegerszegről Sopronba:

:

Hirdetés

A Soproni Darazsak Sportakadémia honlapja Ács Alexandrával készített egy riportot.

Az ifjú játékos otthonában, Zalaegerszegen kezdte sportolói pályafutását, az ott eltöltött évek alatt szorgalmasan és lelkesen edzett annak érdekében, hogy minél jobb kosárlabdázóvá váljon – vezeti fel a beszélgetést a Soproni Darazsak Sportakadémia honlapja.

Az intézmény tavaszi beiskolázási napjai, illetve az ottani sportakadémiás edzések után vált végérvényessé Ács Alexandra számára a soproni folytatás. A fiatal játékos az interjúban elmondta, hogy az édesanyját “sokat kellett győzködnie”, hogy engedje el otthonától távol, de végül mindenki elfogadta, hogy ez a legjobb megoldás. A Sopronba költözés során iskolát is kellett keresni. Itt végül a Soproni Darazsak Sportakadémia egyik partnerintézménye lett a befutó.

“Amikor nyáron eldőlt, hogy ide fogok jönni, az első dolog az iskola intézés volt. Megkérdezték, hogy hol szeretnék tovább tanulni, mi szeretnék lenni és ez alapján kerestünk gimnáziumot. A Széchenyi István Gimnáziumba sikerült felvételt nyerni.” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Ács Alexandra, majd hozzátette: kemény iskola, tanulni kell. Hangsúlyozta, hogy laptopról tanul egész évben, ahol minden könyvet, jegyzetet elér és tanárai is azonnal látják, ha esetleg valahol lemaradása van.

Lapunkban is többször ajánlottuk a Soproni Darazsak Sportakadémia dietetikusának, Fülöp Lilinek a videóit. A szakember a növendékek étrendjére rendszeresen figyel. “A sportmenzán ebédelek minden nap. Mivel kollégista vagyok, így az akadémia állítja össze, hogy mit kell ennem reggelire és vacsorára is. Ez nagyon hasznos, a dietetikus összeállítja és erre sem kell időt szánni. Tudok a sporttal, a tanulással foglalkozni.” –  jelentette ki Ács Alexandra, mielőtt zárásul a szakmai munkáról beszélt volna.

Számomra nagy váltás az egerszegi csapat után. Az edzések változatosabbak, erősebb fizikumú csapattársaim vannak, ezáltal többet tudok fejlődni. Három korosztályban játszok. Az NB1/B-ben, U18-ban és U16-ban. Az U18-as és az NB1/B-s mérkőzéseken is próbálok ugyanúgy teljesíteni. Remélem, hogy ez sikerül. A csapat nagyon befogadó volt, mindenben támogatnak.

– összegzett.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

A Soproni Darazsak Sportakadémia a tavaszi beiskolázási napokon több játékossal és szüleikkel is készített riportot:

Hirdetés