Hirdetés
Magyarország

Adamik Ferenc kosárlabda mesteredzőt köszöntötték Kecskeméten:

:

Hirdetés

Kecskemét sportéletét évtizedeken keresztül meghatározó Adamik Ferenc kosárlabda mesteredző 2020. március 12-én ünnepelte 90. születésnapját.

A sporttörténeti pillanat megörökítése érdekében akkor összefogott a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia, és a család, melyek a Mercedes-Benz Akadémián szerveztek volna ünnepséget március 12-én. Ez azonban a Kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt és Adamik Ferenc egészsége védelme érdekében akkor elmaradt: ezt pótolták 2020. szeptember 6-án, vasárnap – adta hírül a Kecskemét Online.

Az ünnepségre nagy számban eljöttek a tanítványok, hogy köszöntsék szeretett mesterüket és felidézzék a régi szép emlékeket, sikereket.

Az ünnepség keretében a pályán két csapat, a Csinos Csajok Csapata és az „1985″-ös gárda, akikkel kadett országos döntőt nyert Adamik Ferenc, 10 perces mérkőzést játszott egymással. Majd a kecskeméti sportlegenda életútját ismertették és bemutatták a Kecskeméti Televízió erről szóló rövidfilmjét.

Az ünepségen többek között Szemereyné Pataki Kaudia, Kecskemét polgármestere és Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötték Adamik Ferencet. Valamint méltatta őt Tóth József, az egykori Kecskemét Városi Kosárlabda Szövetség elnöke, Tóth Viktor, a Kecskeméti Kosárlabda Club elnöke és Bíró Ernő, aki a Megyei Kosárlabda Szövetség nevében köszöntötte a mestert.

Az ünnepség végén pedig Ivkovicné Béres Tímea invitálására Adamik Ferenc gyermekei, unokái, dédunokái leleplezték, felavatták a róla elnevezett “A” pályát a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián.

Részletes beszámoló és galéria IDE KATTINTVA érhető el.

Fotó: KEOL.hu

Hirdetés