Hirdetés
Magyarország

Adománygyűjtést szervez a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a pécsi női kosárcsapat az orosz–ukrán háború elől menekülőknek:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Március 12-én, 18 órától az NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd bajnokin adománygyűjtést szervez a Rátgéber Kosárlabda Akadémia a pécsi felnőtt női kosárcsapattal karöltve az orosz–ukrán háború elől menekülőknek, valamint a kárpátaljai magyaroknak.

Az utóbbi napok szomorú eseményeit természetesen a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és az NKA Universitas PEAC csapata is figyelemmel kísérte. A játékosok, a szakmai stábok tagjai, a dolgozók együttéreznek azokkal, akik a háború szörnyűségei miatt most nélkülöznek, illetve el kellett hagyniuk otthonukat, mindenüket hátrahagyva hazánkba menekültek.

A pécsi Akadémia és az NKA Universitas PEAC szeretne hozzájárulni a bajba jutottak helyzetének javításához, ennek érdekében adománygyűjtést szervez a március 12-én, szombaton 18 órakor kezdődő NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd NB I. A-csoportos női bajnoki alatt a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Kérik a szurkolókat, a támogatókat, hogy lehetőségeikhez mérten vegyenek részt ebben a jótékony akcióban! Elsősorban a következő adományokat várják: konzerv, bébiétel, pelenka, wc-papír, papírzsebkendő, tusfürdő. Aki pedig nem tud eljönni a mérkőzésre, felajánlását március 12-én reggelig beviheti a Rátgéber Kosárlabda Akadémia (Pécs, Megyeri út 74/1) csarnoképületébe. Az összegyűlt adományok a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitászon keresztül jutnak majd el azokhoz, akiknek most minden segítségre nagy szükségük van.

Hirdetés