Hirdetés
Archivum

Agyonverték a kupagyõztest Spanyolországban:

:

Hirdetés

Érdekes fordulóra került sor Spanyolországban. Újrajátszották a kupa-elõdöntõt, ahol a visszavágás nem sikerült a Zaragozának, miután hazai pályán 9 ponttal kaptak ki a Valenciától. A kupagyõztes Rivas Ecopolis váratlan pofonba szaladt bele a Sóller otthonában, míg a Salamanca Ibizán szenvedett meg a gyõzelemért.

A friss kupagyõztesre a hagyományosan verhetõ kategóriába sorolt sóller-i gárda várt. Ezúttal azonban a hét nap alatt már negyedik mérkõzésénél tartó Rivas Ecopolisnál elfogyott a lendület. A madridiaknál hiába jutott ismét 27 pontig Bonner, társai nem akadtak. A Rivas nem tudta leszakítani ellenfelét, a harmadik negyed után 59-53-ra ment a Sóller és az utolsó etapot is 17-9-re behúzták a hazaiak. A vége meglepetésre 76-62 lett. Bonner mellett a többi sztár eltûnt a mezõnyben, Valdemoro az egész meccsen összesen 10 dobást vállalt, melybõl 4 lett sikeres, Aguilarnak pedig 8 triplakísérlete volt, melybõl 1 lett eredményes.

A kupa-elõdöntõ visszavágóján a Zaragoza fogadta a Valenciát. A Zaragoza úgy kezdett, mint egy héttel ezelõtt, gyorsan elléptek nagy nevû ellenfelüktõl. Az elsõ negyed után 6 ponttal mentek a hazaiak. A Valenciai azonban most nem hagyta, hogy ismét 20 pont legyen közte. A szünetre kiegyenlítettek, majd a harmadik negyedben már a vezetést is átvették. A pontszegény találkozón végül 45-54-es vendég gyõzelem született. A Valencia 54 pontjából 26-ot a Douglas-Brunson duó szerzett.

A Salamanca a nagy hármasból egyedüliként egy hét alatt „csak” harmadik kegyetlen tétmeccsénél tartott, de ez is majdnem soknak bizonyult. Három negyed után ugyanis 2 ponttal a tabellán 7. helyen álló Ibiza vezetett. A negyedik etapban azonban a meccsen szinte végig pályán lévõ és 17 pontot szerzõ Erika de Souza vezetésével behúzta a kötelezõt a listavezetõ.

Eredmények

PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – PERFUMERIAS AVENIDA 63-67
RAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – C.B. OLESA 63-66
RC CELTA INDEPO – UNB OBENASA NAVARRA 83-73
EXTRUGASA – GIRONA FC 82-71
MANN FILTER ZARAGOZA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 45-54
HONDARRIBIA – IRÚN – CADI LA SEU D´URGELL 65-53
SÓLLER BON DÍA! – RIVAS ECOPOLIS 76-62

Hirdetés