Hirdetés
Magyarország

Aho Nina: “Soha senki nem fog nagyobb terhet rám rakni, mint én magam”:

:

Hirdetés

A DVTK Tv Aho Ninával készített egy hosszú riportot. Az Egyesült Államokból hazatérő játékos a céljairól is beszélt az összeállításban.

Nagyon jó volt kint, nagyon szerettem. Most elég volt egy kicsit az iskolai rendszerből. Szeretném az igazi profizmust átélni. Itthon játszani végre, anyáékhoz is közelebb lenni. Nem volt olyan konkrét történés, amire azt mondtam volna, hogy “jó, akkor itt hagyom”. Hanem úgy éreztem, hogy ideje hazajönni, levegőt váltani.

– mondta a hazatéréséről a Duquesne végzőse, aki arról is beszélt, hogy visszatérő klubnak miért esett a választása a DVTK-ra. “A fiatalok miatt. Éppen tegnap jöttem rá, hogy én vagyok a harmadik legidősebb. Valószínüleg az ötödik helyre csúszok vissza a légiósokkal. Imádom azt, hogy nem én vagyok a legkisebb. Imádok olyan csapatban játszani, ahol lelkesek az emberek, mennek, csinálják. A közeg is nagyon jó lesz. Tetszett Miskolc, ismerősök is vannak és a nagyi is közel lakik.” – összegzett.

Aho Nina kiemelte, hogy célja bizonyítani: az Egyesült Államokból hazatérőkre is lehet számítani.

Kicsi korom óta volt nagy vágyam, hogy eljussak a felnőtt válogatottig. Csak az, hogy behívtak: nagy örömmel tölt el. A szezonra is nyilván az a cél, hogy jobban teljesítsek, a csapat is jobban teljesítsen és megmutassuk, hogy az Amerikából visszajövők is tudnak jók lenni, válogatottba kerülni. Ez különösen fontos számomra. Ne az a kép alakuljon ki az amerikai egyetemi dologról, hogy negatív és mindenki, aki visszajön, az nem lesz olyan jó vagy abbahagyja. A válogatottság extra ebben a folyamatban.

Aho Nina motiváltan várja a miskolci bemutatkozást. “Teljesen mindegy, hogy ki mit vár el tőlem. Az a fontos, hogy én mit várok el magamtól. Elég maximalistának tartom magam, azt szokták mondani, hogy néha túllövök a célokon. Tényleg arra vágyom, hogy a legjobb, legfényesebb dolgokat érjem el. Soha senki nem fog nagyobb terhet rám rakni, mint én magam.”  – tette hozzá.

Földi Attila lesz a DVTK vezetőedzője, akivel a 3×3-as szakágban Aho Nina is dolgozott.

Vele nyertük világbajnoki bronzérmet és Eb-aranyat. Sokat dolgoztunk együtt, most majd 5:5-ben is kipróbálhatjuk a közös munkát. Lelkesnek tartom és felkészültnek. Amit szeretek benne, hogy érzi és érti azt, hogy a csapat kémiája mennyit számít. Nyilván sokan fogják azt mondani erről a csapatról, hogy nem annyira tehetséges, mint tavaly. Nincs annyi légiós, de szerintem a kémia annyit fog dobni a csapat értékünkön, hogy sokan fognak csodálkozni. Attila ezt tudja és ki is fogja belőlünk hozni.

– tette hozzá a felnőtt válogatottal készülő játékos, aki a bajnokságban az első háromba kerülne: “Azt mondták, azt mondjam, hogy legjobb négy. Én azt mondom, hogy legyen a legjobb három. Én nagyon szeretnék a háromban lenni.” – mondta a céljairól. Ennek elérésében pedig a miskolci szurkolókra is számít.

“Miskolcon volt korosztályos Európa-bajnokság és akkor játszottam is. Valami zseniális. Imádom a hangzavart, amikor támogatnak, szurkolnak. Nagyon várom már. Remélem, hogy nem lesz annyi zárt kapus mérkőzés a vírus miatt.”

Hirdetés