Hirdetés
USA

Aho Nináék a konferenciájuk egyik veretlen csapatához látogatnak:

:

Hirdetés

Vasárnap a Duquesne a VCU vendége lesz. Aho Nináék az A-10 egyik élcsapatánál vendégeskednek, mely idén még egyetlen konferencia-riválisától sem kapott ki.

A VCU számára kicsit nehezen indult a szezon, de 2020 első hónapjára összerakták a formájukat és az A-10 Konferenciában még nem találtak legyőzőre. Az országos televíziós közvetítés mellett zajló találkozón a Duquesne abba kapaszkodhat, hogy sorozatban hétszer verték a VCU-t. Utoljára a 2013/2014-es szezonban kaptak ki tőlük. Ráadásul háromszor saját pályáján verték a riválist.

Legutóbb a St. Bonaventure alakulatát múlta felül a Duquesne. Az 58-39-es siker alkalmával extrán védekeztek és Libby Bezelaktól érkezett kiemelkedő egyéni teljesítmény. A csapat jelenleg 50%-os, 4/4-es mutatóval áll a konferenciában. A teljes szezont nézve hét vereséget szenvedtek, de azokból négyszer öt ponttal vagy annál kevesebbel.

Magyar szempontból fontos, hogy Aho Nina az elmúlt három mérkőzéséből kétszer elérte legalább a 10 pontot. Az ideiglenes otthonukat a La Roche-t egyre jobban belakják. Négy játékosuk mezőnyből 50% felett átlagol itt. Ha idegenben is meg tudják ezt ismételni és a csütörtöki védekezést mellé fogják tenni, akkor lehet esély a bravúrra.

Fotó: goduquesne.com

Hirdetés