Hirdetés
USA

Aho Nináék megkezdik az A-10 Konferencia rájátszását:

:

Hirdetés

Az A-10 Konferencia rájátszásának első fordulójában keddről szerdára virradóra a Duquesne a Rhode Island csapatát látja vendégül. Aho Nináék február 19-én magabiztosan verték mostani riválisukat.

A Duquesne a teljes szezont 19 győzelemmel és 10 vereséggel teljesítette eddig. A konferencia-riválisok ellen 9/7 a mutatójuk. Aho Nina 27 találkozón 7.3 pontot, 3.1 lepattanót és 3.2 gólpasszt átlagolt.

Összességében a rájátszás első fordulójában favoritként lép pályára a Duquesne. Február 19-én 72-62-re múlták felül a Rhode Island alakulatát. A két gárda 2008 óta 17 alkalommal találkozott és ebből 15 meccset a Duquesne nyert.

Az A-10 Konferenciában a Duquesne rendelkezik a legmagasabb pontátlaggal, 69.8 a mutatójuk mérkőzésenként. A mezőnymutatók százalékában (42.5), a triplák mezőnyszázalékában (35.9) és a gólpasszokban (15.7) is vezetik a rangsorokat.

Tavaly ugyanígy a rájátszás első körében találkoztak a felek és akkor a Duquesne 106-69-es sikert aratott. A szakmai program történetében ez a 106 szerzett pont egy meccsen a második legtöbb. A Rhode Island csapatát figyelve Nicole Jorgensen-t érdemes kiemelni, aki a lepattanókban és a szerzett labdákban is a top10-ben van a Konferenciában. Davida Dale pedig a két csapat legutóbbi meccsén szerzett 27 pontot.

Aho Nináék az elmúlt találkozójukon a St. Bonaventure együttesét úgy győzték le, hogy a keretükből hatan jegyeztek 9 és 13 pont között. Amikor a keret ennyire kiegyensúlyozott tudott lenni, akkor mindig összejött a siker. Ezúttal sem lehet más a cél.

Hirdetés