Hirdetés
USA

Aho Nináék újabb fontos idegenbeli fellépés előtt:

:

Hirdetés

Szombaton a CBS Sports közvetítése mellett a Duquesne Aho Ninával a soraiban a Saint Joseph vendége lesz.

Nagyot hajrázott legutóbbi fellépése alkalmával a Duquesne. A Dayton elleni találkozójukat 13-2-vel zárták, de így is 54-41-re alulmaradtak. A Saint Joseph otthonában sem lesz könnyebb dolga a csapatnak. Sokáig nagy fölényben volt a rivális, az örökmérleget tekintve 43-11-re vezetnek. Az utolsó ötből négy meccsét azonban a Duquesne nyerte.

A legutóbbi pontszegény találkozó azért is lógott ki a sorból, mert az idei 17 mérkőzéséből 14 alkalommal a Duquesne 72 vagy annál több pontot ért el. Ki kell emelni az újonc Precious Johnson játékát, aki legutóbb is 16 egységig jutott és a konferencia- találkozók alatt a csapat harmadik legeredményesebbjévé lépett előre. A Duquesne nagy erőssége, hogy a legkedvezőbb az A-10 Konferenciában a gólpassz/eladott labda arányuk és a második legtöbb védőlepattanót szedik.

Nagy kérdés, hogy melyik gárda akarata és játéka érvényesül. A Duquesne 71.3 pontot átlagol meccsenként, de a Saint Joseph ellen a riválisaik átlagban mindössze 54.3 pontot érnek el. Nehéz megbontani a rivális kemény védekezését, de az eddig mutatott hatékony támadójátékával a Duquesne számára nyílhat esély.

Fotó: goduquesne.com

Hirdetés