Hirdetés
USA

Aho Nináék Washingtonban szerepelnek:

:

Hirdetés

Két vereség után a Duquesne Washingtonban a George Washington Colonials otthonában lép pályára. Aho Nináék esélyesek az elmúlt időszakban igencsak hullámzó formát mutató riválisuk ellen.

A Duquesne és a George Washington University mérkőzése már-már klasszikus párosításnak tekinthető. A két szakmai program 69. alkalommal méri össze az erejét. Az összesített mérleg 53-15 a George Washington számára, de az utolsó négy meccsen a riválisa otthonában nyerni tudott a Duquesne. Erre ezúttal is van esély, mert a George Washington Colonials nem mutat jó formát. Sorozatban öt találkozót veszítettek el.

Szombaton kezdték Aho Nináék a konferencia-mérkőzéseik sorát és rögtön egy fordulatos küzdelembe keveredtek. 18 pontos hátrányból álltak talpra a záró szakaszban, végül azonban 81-77-re kikaptak az UMass alakulatától. Ennek ellenére támadásban lehet arra építeni, hogy továbbra is hatékony a csapat. Öten értek el legalább 10 pontot, Aho Nina például 16 egységgel zárt. Csapatszinten a 28 tripla-kísérletből 13 sikeres lett.

Idegenben jól megy a Duquesne gárdájának, nyolcból hat alkalommal nyerni tudtak. Gólpasszokban és szerzett pontokban továbbra is vezetik a konferenciát. Ha sikerül ezt a támadó-erőt tartani, akkor zavarba hozható a házigazda. Az elmúlt öt meccsén ugyanis a George Washington rendre 60 ponton vagy jellemzően az alatt ragadt.

Fotó: DuqWBB Twitter

Hirdetés