Hirdetés
Magyarország

Ajánló: a Sportrádió portrébeszélgetése Bodnár Péterrel:

:

Fotó: index.hu

Hirdetés

A Sportrádió Hazafutás című műsorában Lantos Gábor vendége Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára volt. Az átfogó beszélgetésben a közelgő női Európa-bajnoki selejtezők is szóba kerültek.

Ami a válogatottat illeti, sorsdöntő napok, hetek előtt áll a női magyar kosárlabda. Mint az ismert, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezők előtt áll a magyar női kosárlabda-válogatott. A Székely Norbert által vezetett nemzeti csapat jelenleg 2-2-es mutatóval a C-csoport második helyén áll.

Létfontosságú minden siker, és minden világversenyen való részvétel, ami azt gondolom, hogy fokozottan igaz a női kosárlabda válogatottra, melynek a legutóbbi Európa-bajnoki szereplése sajnos kimaradt. Főként ezért is várunk most sikert. Hiszen a legutolsó Európa-bajnoki szereplésünkön nüánszokon múlott, hogy nem a négy közé jutott a magyar válogatott, az utolsó Európa-bajnokságra való kvalifikáció során pedig – véleményem szerint – csalódáskeltő teljesítményt nyújtott a csapat. Így tehát, főleg a körülményekre való tekintettel, most mindenképpen azt várom, hogy a Miskolcon lejátszott két mérkőzés után helyére kerüljön a magyar női kosárlabdázás a nemzetközi térképen, s kijussunk az Európa-bajnokságra.

– fogalmazott Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára.

A C-csoportban jelenleg a második helyen álló magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó két fordulójában előbb csütörtökön Izlanddal, majd vasárnap Romániával mérkőzik meg a DVTK Arénában. Mindkét találkozó fontos lesz nemzeti együttesünk számára, hiszen Izland ellen nagyarányú győzelemre, illetve Románia legyőzésére is szükségünk lesz ahhoz, hogy lányaink a legjobb csoportmásodikok közé kerüljenek, illetve kivívják az Európa-bajnoki szereplés jogát. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára következőnek az esélyeket latolgatta.

“Izland csapatát csalókának tartom, olyan szempontból, hogy ellenük már égettük meg magunkat a múltban. Azóta viszont már eltelt pár év, teljesen más a helyzet, így tehát nem gondolnám, hogy lenne esély ellenük vereségre. Ennek ellenére, a lehető legkomolyabban kell vennie a lányoknak ezt a mérkőzést, hiszen minél nagyobb arányú győzelemre van szükségünk. Erről az MKOSZ hivatalos honlapján meg is jelent egy összefoglaló, a várható forgatókönyvekről.

Őszintén szólva, én két magabiztos győzelmet várok, amit szerintem a miskolci helyszín és közönség abszolút garantál – mellettünk áll a hazai pálya hangulata.” – mondta Bodnár Péter főtitkár, aki egyben a helyszínválasztásra is kitért. – “A válogatott helyszínek kiválasztásánál rendkívül fontos szempont a FIBA előírásainak betartása, ami a férfiaknál kicsit nehezebb, a nőknél viszont egyszerűbb. Mindig úgy próbáljuk meg kiválasztania az adott helyszínt, hogy a hazai pálya előnyét a lehető legnagyobb mértékben tudja élvezni nemzetünk együttese, illetve, hogy vendégeinknek is a legjobb körülményeket tudjuk biztosítani. Ezeket szem előtt tartva esett tehát a választás a DVTK Arénára, amiről tudjuk, hogy mind hangulat, mind infrastrukturális vonatkoztatásban, mind pedig minőségben ideális helyszín, nemcsak női, de akár férfi válogatott mérkőzések megrendezésére is.” – összegzett a főtitkár.

A Sportrádió Bodnár Péterrel folytatott teljes beszélgetése az alábbiakban tekinthető meg.

Hirdetés