Hirdetés
Magyarország

Ajánló: az M4 Sport riportja Laklóth Annáról és Czank Tímeáról:

:

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinjának legutóbbi adásában Laklóth Annáról és Czank Tímeáról láthattunk egy remek riportot.

Az összeállítást a Ludovika-FCSM Csata – ELTE-BEAC Újbuda összecsapás alkalmával forgatták, ahol Laklóth Anna a BEAC vezetőedzői posztján helyettesítette Balogh Juditot.

Mint ismert, Laklóth Anna tavasszal hagyott fel profi pályafutásával és a BEAC-nál sportigazgatóként dolgozik.

Szerettem volna szép emlékekkel abbahagyni, még akkor is, ha nem volt igazán sikeres az a szezon és a járványhelyzet miatt szakadt félbe. Lehet, hogy egy kicsit könnyebb volt így abbahagyni, mint ha tudtam volna, hogy pontosan mennyi meccsem van vissza és esetleg tudom, hogy melyik az utolsó, akkor a feldobásig végig bőgtem volna.

– mondta Laklóth Anna, aki az ANB Zöld csoportjában szereplő ELTE-Fortis együttesének a vezetőedzője. Az élvonalban először irányított csapatot.

“Kezdő vagyok ebben a szakmában és minden mérkőzés fejlődési lehetőség. Ezért nagyon örültem és megtisztelőnek éreztem, amikor rám gondolt Balogh Judit, hogy pótolhatom. Sajnos nem úgy tudtam pótolni, ahogy szerettem volna, hiszen az eredmény nem lett túl fényes. Mégis örülök, hogy egy kicsit talán adhattam a lányoknak és egy kis hatást gyakorolhattam rájuk.” – idézte fel a 106-66-ra elveszített találkozót.

Laklóth Anna az edzői hivatásról és a sportigazgatói szerepről is beszélt a riportban.

Tetszik az edzői pálya, megmondom őszintén. Van olyan része, ami jól is áll, értem is, de még rengeteget kell tanulnom. Amikor egy-egy dolgot lerajzolok, meg tudják csinálni a lányaim, kosarat dobnak belőle, akkor rendkívül boldog vagyok. Az NB1 vagy utánpótlás körül, ha bármi feladat van, abból szeretném kivenni a részemet. Nem lehet úgy jó vezető valaki, ha nem látja az apró dolgokat vagy a dolgos hétköznapokban nem vesz részt.

– jelentette ki Laklóth Anna, mielőtt a pályafutását tekintette volna át:

“Nagyon szerettem a Vasasban játszani. Az utolsó évben főleg. Akkor Czank Timi barátnőmmel, akinek ma az edzője lehettem, a saját szintünkön nagyon sikeresek voltunk. Nagyon szerettem az egy szegedi évet. A bajnoki cím nyílván mindenki pályájának a koronája. Volt Győrben emellett olyan bronzérem és ezüstérem, amire szintén kellemesen gondolok vissza. A BEAC-os másfél évemből, amikor a play-outot veretlenül tudtuk befejezni, az is egy nagyon kellemes élmény volt.”

A M4 Sport riportjában Czank Tímea a BEAC-hoz való szerződéséről és Laklóth Annához fűződő barátságáról mesélt. “Ő a legjobb barátnőm már évek óta. Volt több ajánlatom is, de Annus meggyőzött, hogy igazoljak idén a BEAC-hoz. Nagyon örültem, hogy ő volt az edző, bár hiányzott Bubu. Szerettem volna Annusnak egy kicsit többet nyújtani, hogy hátha okozhattunk volna egy meglepetés-győzelmet.” – nyilatkozta a kiváló irányító, aki tapasztalatával is segítené a fiatalokat.

Hosszú pályafutás van már mögöttem. Nehéz éven vagyok túl, elég keveset játszottam, volt egy komolyabb sérülésem. Majdnem egy évet kihagytam, még keresem önmagam, de azt gondolom, hogy ha megtalálom, akkor van bennem még egy kicsi. Hátha segíthetem a többieket a munkámmal. Terelgetem őket, néha keményebb szavakkal is, de bátran fordulhatnak hozzám. Eddig minden csapatban, ha tanácsra volt szükségük a fiataloknak, én nagyon szívesen segítettem nekik. Ha egy kicsit jobban noszogatom őket, azért van, hogy higgyék el magukról: tudnak magasabb szintre jutni. Fiatalok és tehetségesek, szeretném belőlük kihozni a maximumot. Ahogy magamból is.

– jelentette ki Czank Tímea, aki a TF edzői szakán tanul Laklóth Annával és ezen a pályán képzeli el a jövőjét.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés