Hirdetés
Magyarország

Ajánló: Sopron Basket podcast Török ZoltánnalLudovika-Csata:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron Basket és az Soproni Darazsak Sportakadémia “Ahol a jövő jelen van!” podcast sorozata a harmadik évadához érkezett. Az idei első adásban Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője volt a vendég. Az átfogó beszélgetésben az Euroliga győzelemnek emléket állító WE ARE THE CHAMPIONS című emlékalbumról, a csapatépítésről, a célokról hallgathatunk meg tanulságos gondolatokat.

Ami a játékosállományban bekövetkezett változásokat illeti, elértük, hogy az általam dinasztia-szerű háromszögnek nevezett játékosok – Jelena Brooks, Fegyverneky Zsófia, Határ Bernadett – továbbra is a klub kötelékében vannak. A jövőt és a jelent velük képzeljük el. Még akkor is, ha Betti visszatérésére egy kicsit várni kell. Legalább ennyire fontosnak ítélem meg annak a fiatal magnak, aminek az építését elkezdtük, a megtartását. Varga Sárát ugyan elveszítettük, innen is sok sikert kívánok olaszországi légióskodásához, nagy büszkeség számunkra. Ugyanakkor Czukor Dalma, Varga Alíz, Sitku Zsuzsanna és az akadémistáink maradtak. Ezen a ponton is van egy nagyon jelentősnek mondható állandóság.

A szakmai stáb, a belső mag és a fiatal mag gyakorlatilag változatlan. Vannak olyan veszteségeink, amelyeknek az elszenvedése rajtunk múlott. Gondolok itt Stefanie Dolson-ra, Nevena Jovanovicsra. Olyan veszteségeink is vannak, amelyekről a tárgyalások során dőlt el, hogy nem tudnak a továbbiakban működni. Briann January nem vállalta az egész szezont. Gabby Williams esetében nem tudtunk versenyezni a hozzá befutott kérőkkel. A pótlásukat mi megfelelő módon megoldottuk, de a puding próbája az evés. Azokkal a játékosokkal szemben, akik érkeztek, rendkívüli türelmet kell tanúsítani. A mi erőnk a védekező szisztémánkban van, amit nem lehet egy vagy két hét alatt megtanulni. Nem elegendő jó individuumokkal, jó egyéni vagy támadóképességgel belépni. Ehhez bizony türelemre van szükség.

Erősen hiszek abban, hogy a csapat tudja folytatni azt a játékminőséget, ami jellemzett bennünket a tavalyi évben. Hogy ez a szezon végén mire lesz elég, óriási kérdés. Nem csak tőlünk függ, az ellenfelektől  is függ. Attól, hogy ki, milyen játékoskeretet hogyan fog hasznosítani és a szerencsétől is, hogy a sérülések, betegségek mennyire kerülnek el bennünket.

– mondta a beszélgetés során Török Zoltán a játékoskeret kialakításáról.

A teljes beszélgetés meghallgatható az alábbiakban:

Hirdetés