Hirdetés
Archivum

Ajánló: Teja Oblak portré az M4 Sporton:

:

Hirdetés

Az M4 Sport készített a napokban egy portrét Teja Oblakról, az Atomerõmû KSC Szekszárd szlovén válogatott irányítójáról.

„Maja Erkic mesélt nekem Szekszárdról, hogy nagyon jó csapat. Az pedig nagy motiváció volt számomra, hogy az Euroligában is indulunk. Már régóta szerettem volna ott játszani. Ezért jöttem ide. Az elejétõl kezdve jól érzem itt magam. Jó a csapat, a lányok kedvesek. Könnyedén ment a beilleszkedés, nem bántam meg a döntésem.” – fogalmazott a riportban Oblak, akit természetesen arról is kérdeztek, hogy milyenek a benyomásai a társairól: „Egy fiatal csapat vagyunk. Nekem furcsa is volt, hogy én vagyok itt a második legidõsebb játékos. Ez vicces is volt az elején. Tetszik, hogy keményen dolgozunk, folyamatosan fejlõdni szeretnénk és jól mûködik közöttünk a kémia. Azt gondolom, hogy ez meg is látszik az eredményeinken.”

Eddig kiemelkedõ eredményeket ért el a Szekszárd, a bajnokságban veretlenül menetel és az Európa Kupa rájátszásában is eljutott a harmadik fordulóig. Jelenleg a Hatay gárdájával vív párharcot.

„Szerintem a védekezésünk a kulcsa minden gyõzelmünknek.” – jelentette ki Oblak. „Az edzõ is mindig azt kéri tõlünk. Ha a védekezés rendben van, akkor lehet önbizalmunk támadni. Elégedettek vagyunk az eddigi teljesítményünkkel. Igaz, nem sikerült a célunkat elérni az Euroligában. Emiatt egy kicsit szomorú vagyok, de ettõl függetlenül jó eredményeket érünk el, ennek pedig örülök. A bajnokságban koncentrálunk a legjobban, szeretnénk ott lenni a döntõben. Megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni, én is reménykedek az aranyéremben. Az Európa Kupában nincs nyomás rajtunk. Mérkõzésrõl mérkõzésre haladunk elõre, bizakodunk, hogy továbbjutunk.”

Teja Oblakot kérdezték Studer Ágnesrõl is, aki fiatal kora ellenére meghatározó játékosa a csapatnak. „Ági nagyon fiatal játékos, csak pozitívan tudok beszélni róla. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy jövõ áll elõtte. Jól tudunk összejátszani a pályán, segítjük egymást. Néha adok neki tanácsokat, de anélkül is ügyes. Persze, ha olyan helyzetbe kerülünk, mondom neki, hogy mire figyeljen oda, mivel próbálkozzon. Mindig hallgat is rám, jól kijövünk a pályán.”

Az M4 Sport összeállítása kitér Jan Oblakra, az Atletico Madrid kapusára, aki Teja Oblak testvére. „Édesapánk is kapus volt. A kosárlabda elõtt én is fociztam, sokat játszottunk az öcsémmel együtt. Amiatt, hogy fiúkkal játszottam együtt, nem szerettem annyira. Ezért döntöttem a kosárlabda mellett. A tesóm is kipróbált sok sportot, de mindig maradt a focinál.” – mondta a szlovén válogatott játékos.

A teljes beszélgetés megtekinthetõ ITT

Hirdetés