Hirdetés
Archivum

Alaina Coates 15 perce a Sky utolsó elõszezon meccsén:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra a Chicago Sky a címvédõ Minnesota Lynx otthonában lépett pályára a WNBA elõszezonjában. A Lynx sima gyõzelmet aratott, de örömteli, hogy Alaina Coates 15 és fél percet tölthetett a pályán a Sky színeiben.

A két csapat kerete az elmúlt napokban több játékossal kiegészült, már csak a török és az olasz bajnokság végjátékában érdekeltek hiányoztak. A Sky-nál Diamond DeShields, Astou Ndour és Courtney Vandersloot, míg a Lynx-nél Endy Miyem és Cecilia Zandalasini nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. A két csapat között gyorsan nagy különbség alakult ki, már a félidõben 40-21-re vezetett a Lynx.

A második 20 percre mindkét vezetõedzõ felforgatta a keretét. Azon játékosok esetében, akiknek jók az esélyei a csapatba kerülésre, 15 és 21 perc között osztották el a játékidõt a 87-58-as Lynx siker alkalmával. Hazai oldalon Seimone Augustus (17 pont, 9 lepattanó) és Maya Moore (15 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) remekelt, akik elsõsorban még a meccs élesebb részében termelték a pontokat. A tavaszt a CMB Cargo UNI Gyõr színeiben töltõ Danielle Robinson 22 perc alatt 6 ponttal és 5 gólpasszal zárt.

A Sky szereplését figyelve elmondható, hogy Alaina Coates ismét bõvebben kapott lehetõséget a bizonyításra. 15 és fél percet töltött a pályán, mely idõ alatt 4 pont és 3 lepattanó került a neve mellé. Allie Quigley pedig 21 perc alatt 4 pontot és 4 gólpasszt ért el.

Nézzük a játéknap többi mérkõzését röviden összefoglaló. A nap elsõ találkozóján a Los Angeles Sparks 82-61-re verte a kínai válogatottat. Chelsea Gray 17 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláját kell kiemelni. A Seattle Storm 84-61-es gyõzelmet aratott a Phoenix Mercury otthonában. Aleksandra Crvendakic szereplésérõl nagy terjedelemben hírt adtunk: 17 perc alatt 12 pontot ért el. A Washington Mystics 91-56-ra kiütötte az Indiana Fever-t. Erica McCall 21 percet töltött a pályán.

Hirdetés