Hirdetés
Archivum

Alaina Coates a szezon hátralevõ részére nem tér vissza Sopronba:

:

Hirdetés

A Sopron Basket a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Alaina Coates meghozta döntését az évad hátrálévõ részével kapcsolatban. 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA.Basketball

“A születésnapját a mai napon ünneplõ Alaina Coates úgy döntött, nem tér vissza csapatunkhoz a szezon hátralevõ részére. Klubunk a bajnokság lezárásáig nem kívánja kommentálni játékosa döntését.” – olvasható a soproni klub hivatalos honlapján.

Mint ismeretes Alaina Coates családjában a Fenerbahce elleni Euroliga negyeddöntõ párharc harmadik mérkõzésének napján történt tragédia. A játékos a sorsdöntõ találkozón érthetõen már nem tudott pályára lépni, ezt követõen hazatért családjához. A 23 éves center három bajnoki és két Euroliga összecsapáson szerepelt idén tavasszal a Sopron Basket színeiben.

Coates legjobb meccse soproni színekben az Euroliga negyeddöntõ isztambuli felvonása volt, amikor a 78-72-es siker alkalmával 13 ponttal és 8 lepattanóval zárt. Mind az 5 mezõnykísérlete utat talált a gyûrûbe és emellett kiosztott 4 blokkot is. Az „efficiency” értéke 24-es lett, amivel bekerült az Euroliga játékhét legjobbjai közé.

Hirdetés