Hirdetés
Archivum

Alaina Coates érkezik Sopronba magas posztra:

:

Hirdetés

A Sopron Basket közleményben jelentette be, hogy szerzõdtette Alaina Coates-t. A 22 éves 193 cm magas center nem csak a  Fenerbahce elleni párharcban nyújthat segítséget, de már befektetés a jövõbe is. Coates ugyanis a 2018/2019-es szezon végéig kötelezte el magát a soproni klubhoz. Részletek a Sopron Basket közleményében.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Mint ismert, költségvetésünk nem tette lehetõvé, hogy szerzõdést hosszabbítsunk Crystal Langhorne-nal.

Sajnos nem sikerült a szükséges fedezetet elõteremteni más már befutott, rutinos center szerzõdtetésére sem. Vezetõségünk ezért egy, már a jövõ évi szezonnal kapcsolatban folyamatban levõ, elõrehaladott tárgyalást módosított és gyorsított fel. A klub filozófiáját követve ugyanis egy olyan fiatal tehetség menedzsmentjével folytattunk egyeztetéseket, aki elõtt nagy jövõ állhat.

Így került sor a mindössze 22 éves Alaina Coates szerzõdtetésére. A 193 cm magas, kiváló fizikummal megáldott centert tavaly a Chicago Sky draftolta, ám egy szerencsétlen bokatörés megakadályozta abban, hogy megkezdhesse profi karrierjét. A Dél-Karolina Egyetemet követõen Sopron lesz tehát elsõ állomáshelye. Ahogy azt több nyilatkozatában is elmondta, tökéletes rehabilitációra törekedett, ezért a kényszerû pihenõt egyéni munkára, illetve szociológiai tanulmányainak befejezésére használta fel.

Alaina Coates szerzõdése a szezon hátralevõ részét illetõen nyitott, de túlmutat a Fenerbahce elleni párharcon, miután a 2018-19-es szezon végéig szól!

Alaina február 12-én, hétfõn érkezik Sopronba, és kezdi meg a felkészülést szakmai stábunk irányításával.

Névjegy

Alaina Coates

Születési idõ: 1995. április 7.
Lakhely: Irmo (USA)

Magasság: 193 cm

Súly: 95 kg
Poszt: Center
Egyetem: South Carolina
WNBA: Chicago Sky

Hirdetés