Hirdetés
Archivum

Alakul a Bourges kerete:

:

Hirdetés

A múlt héten megvédte címét a Francia bajnokságban a Bourges. A tizenegyszeres bajnok együttes már javában építi csapatát a következõ évadra. Az alábbiakban az elmúlt hetek bourgesi igazolásait foglaljuk össze.

A Bourges azzal kezdte a csapatépítést, hogy több meghatározó emberével hosszabbított, így eldõlt, hogy Cathy Joens és Styliani Kaltsidou is marad a következõ szezonra. Az egykoron a Rivas Ecopolis színeiben berobbanó amerikai Joens az Euroligában és a Francia bajnokságban 13 pontos átlaggal vette ki a részét csapata sikereibõl.

A jelenlegi legjobb görög játékos Styliani Kaltsidou pedig súlyos térdsérülés miatt a tavaszt kénytelen volt kihagyni. A keresztszalag szakadást szenvedett klasszist a szintén görög Zoi Dimitrakou helyettesíti. Dimitrakou-val november 30-ig kötött szerzõdést a Bourges, ami azt jelenti, hogy decembertõl számolnak teljes értékû harcosként Kaltsidou-val.

A Bourges ezt követõen a francia piacról válogatott. A Tarbes alakulatától Pauline Krawczyk tette át a székhelyét Valeri Garnier együtteséhez. Krawczyk a Tarbes rémálomszerû szezonjában a Francia bajnokságban 8.1 pontot, 2 lepattanót, míg az Euroligában 6.8 pontot és 2.8 lepattanót átlagolt. A Lattes Montpellier-tõl pedig Stephany Skrba érkezik a francia bajnokhoz. A kanadai bedobó az Euroligában 13.8 pontot és 7.3 lepattanót átlagolt, míg a bajnokságban 9.6 pont és 6.8 lepattanó került a neve mellé mérkõzésenként.
 

Skrba leigazolása azért vált lehetõvé a Bourges számára, mert felszabadult Joens mellett a másik nem európai helyük. A távozó Kiesha Brown-t ugyanis a svédek nagy tehetsége, az USK Prahától érkezõ Frida Eldebrink váltja. Eldebrink az Euroligában 8.8 pontot, 2.2 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt, míg ugyanezen statisztikái a Cseh bajnokságban 13 pont, 4 lepattanó és 2.3 gólpassz voltak.

Jelen pillanatban Dumerc, Joens, Kalstidou, Miyem, Ndongue, Bernies, Krawczyk, Eldebrink és Skrba rendelkezik szerzõdéssel a következõ évre a Bourges együttesével.

Hirdetés