Hirdetés
Archivum

Alakulnak a riválisok keretei is:

:

Hirdetés

A magyar válogatott két csoportellenfele Montenegró és Bulgária is kihirdette a 2010-es Európai-bajnoki selejtezõkre a keretét.

Bulgária spanyol szövetségi kapitánya, Jose Maria Buceta, az összes számításba vehetõ bolgár kosarast felkérte. A hazai klasszisok mellett Spanyolországban és Olaszországban légióskodó játékosok is szerepet kapnak.

Bulgária kerete: Sylvia Peeva (Lukoil Neftochimik), Ekaterina Dimitrova (Basquet Land), Daniela Peteva (Dunav Econt), Zoya Stanoeva (Montana2003), Elena Yankova, Roxana Yordanova (Orvieto, Ita), Daniela Georgieva (Alegro, Ita), Christina Ivanova (Gran Canaria 2014), Mariana Jelyazkova (Beroe 07), Jaklin Zlatanova (Gran Canaria), Vesselka Todorova (Extrugasa), Dimana Georgieva (Pomezia), Stefka Miteva és Radostina Slavova (Slavia).

Montenegró a tavalyi magabiztos feljutás után, immár a legjobbak között is bizonyítana. Az együttes legjobbja és szellemi vezére a Brno sztárja Jelena Skerovic lesz. Miodrag Baletic csapatában a gyõriek játékosa Hajdana Radunovic is helyet kapott. A montenegróiakat egy honosított klasszis, az amerikai Anna De Forge is erõsíti.

Montenegró kerete: Jelena Skerovic, Jelena Culafic, Brankica Hadzovic, Zivana Jankovic, Snezana Aleksic, Jasmina Bigovic, Biljana Turcinovic, Maja Milutinovic, Ana Baletic, Sanja Knezevic, Jelena Dubljevic, Hajdana Radunovic, Iva Perovanovic, Milka Bjelica, Milica Jovanovic, Masa Stanisia, Marija Vujadinovic, Neda Nikolic, Ana Turcinovic és Anna De Forge.

Hirdetés