Hirdetés
Magyarország

Alapszakasz győztesek a Rátgéber Akadémia kadett lányai a WABA-ligában:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

Mindkét mérkőzését megnyerte a Rátgéber Akadémia kadett leány U15-ös csapata a WABA-liga, Pécsett megrendezett fordulója során, és ennek köszönhetően szép nemzetközi sikernek örülhetett – alapszakasz győztes lett a sorozatban.

Bár két montenegrói csapat volt az akadémiások ellenfele szombaton, két teljesen más stílust képviselő ellenféllel találkoztak. A Primorje a legjobb támadólepattanózó a ligában, – két olyan játékossal, akikre extra figyelmet kellett fordítania Meszler Balázs csapatának , a mérkőzés kulcsa pedig az volt, hogy ki tudták venni őket a játékból, kizárták őket a palánk alól. A második, Tivat elleni találkozón már érződött, hogy egy fizikális meccsről jöttek a pécsiek, hiszen támadásban sem hoztak olyan jó döntéseket, illetve védekezésben lassabbak voltak egészpályán. Nagyon nehéz mérkőzés volt, folyamatosan a pécsiek nyakán lógott az ellenfél, de volt tartása a csapatnak, – jöttek jó egyéni teljesítmények – és fizikálisan ismét a Rátgéber Akadémia növendékei bizonyultak jobbnak.

Megnyertük az alapszakaszt egy olyan bajnokságban, ahol a győzelem fő meghatározója az, hogy milyen fizikális állapotban van a csapatod! Nagyon sokat tanultunk ebből a fordulóból is, egy pillanatra sem szabad hátradőlni, mert egyből nyakunkon van az ellenfél. Az első helyről megyünk a Final Fourba, ahol biztosan mindenkinek ránk fog fájni a foga. Hagytunk magunknak bőven lehetőséget a fejlődésre, nagyon várjuk a döntőt.

– nyilatkozta Meszler Balázs vezetőedző a találkozókat követően.

NKA Pécs U15–Primorje 75-59 (19-17, 19-16, 18-9, 19-17)

NKA Pécs U15: Bojtár Bettina 7, Francsics 2, Kövecs, Kilián 6, Kecsmárik 8/6, Subotic 9/3, Halmágyi Kitti 17/3, Csirke 6, Bota, Kropp, Török 3, Felső 17. Vezetőedző: Meszler Balázs.

Hirdetés