Hirdetés
Magyarország

“Alapvetően az egyetemi élsportot szeretnénk visszahozni és magas szintre emelni”:

:

Hirdetés

A Testnevelési Egyetem honlapja Sterbenz Tamást, a TE általános rektorhelyettesét, a TFSE-MTK szakmai vezetőjét kérdezte a tervekről.

Noha a légiósok csak szeptember elején térnek vissza a kerethez, már javában készül az októberben kezdődő idényre a női kosárlabda NB I-ben szereplő TFSE-MTK. Az előző évadban – újoncként – a bajnokság hatodik helyén végző, nem mellesleg Magyar Kupa-elődöntőbe jutó gárda célja a zajos siker megismétlése, esetleg túlszárnyalása, és külön öröm, hogy ezt a Testnevelési Egyetemen korábban vagy jelenleg tanuló lányokkal igyekszik elérni.

Alapvetően az egyetemi élsportot szeretnénk visszahozni és magas szintre emelni. A lehető legjobb kosaras csapat kialakítására törekedtünk, és az MTK segítségével nagy örömünkre ez az élvonalhoz is elegendőnek bizonyult. Európa egyik legerősebb bajnokságában szerepelve szükségszerű volt néhány ragyogó légiós beépítése, ugyanakkor egyetemünk hírnevét elsősorban saját hallgatóink teljesítménye révén tudjuk öregbíteni.

– nyilatkozta a Testnevelési Egyetem honlapján Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese, a TFSE-MTK szakmai vezetője

Szintén fontos része a filozófiának a hallgatói utánpótlás megnyerése. Hiszen óriási inspirációt jelenthet a most középiskolás fiatalnak, aki a Testnevelési Egyetemen képzeli el a jövőjét, hogy látja, adva van a szakmai háttér a fejlődéséhez, no meg az élvonalbeli szereplés lehetőségéhez.

Meggyőződésünk, hogy az egyetemen eltöltött évek jelentős hatást gyakorolnak a későbbi karrierre, legyen szó akár versenysportolóról, akár az edzői, testnevelői vagy sportszakemberi pályára készülő fiatalról. Az biztos, hogy kosárcsapatunkkal nem szándékozunk letérni a már kitaposott utunkról, amelyen hat-hét éve indultunk el, s amelyen a csapat jelenlegi sikeredzője, Magyar Bianka is végigment. Nem gondoltuk volna, hogy tervünk megvalósulása egészen a legmagasabb osztályig vezet, roppant büszkék vagyunk a csapat eredményeire.

– folytatta Sterbenz Tamás Hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy Boros Zoltán irányításával a TFSE férficsapata is feljebb lépjen, s eljusson legalább az NB I/B-ig.

Hirdetés