Hirdetés
Archivum

Alba Torrens: Csapat nélkül nem ment volna:

:

Hirdetés

Ahogy arról már beszámoltunk: A FIBA Europe Alba Torrenst választotta a 2009-es esztendõ legjobb európai nõi utánpótláskorú játékosának.

A spanyolok reménysége elvitathatatlanul korosztályának legjobbja. A 20 esztendõs Torrens 2009-ben a felnõtt Európa Bajnokságon harmadik helyezett lett hazája válogatottjával, míg az U20-as EB-n ezüstérmet szerzett és a torna legértékesebb játékosának választották. A mallorcai hölgy klubcsapatában is remekel, a Salamancával már az EuroLiga negyeddöntõjére készülhet.

Alba Torrens a Spanyol Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapjának adott interjút.

Európa legjobb utánpótláskorú játékosának választottak. Öröm vagy teher ez a cím?

Õszintén, én úgy vélem mindkettõ. Egyfelõl ez a díj óriási elismerése a munkámnak és azoknak a szakembereknek, akik segítettek, hittek bennem. Megerõsít benne, hogy jó irányba haladok, a másik oldalról viszont nagy teher is. Innentõl kezdve hatalmas elvárásoknak kell megfelelnem.

Szerinted melyik, a felnõtt vagy az utánpótlás Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményed gyõzte meg a döntéshozókat?

Itt is azt tudnám mondani, hogy mindkettõ. A legfontosabb, az egyéni statisztikák mellett, az lehetett, hogy ütõképes csapatokban játszhattam. Ha a két világversenyt nézzük, sokat nyomhatott a latba, hogy a felnõtt EB-n a negyeddöntõben és az elõdöntõben is számítottak rám, ugyanakkor az U20-as Eb-n összességében több idõt tölthettem a pályán. Több idõ alatt pedig reálisabb képet lehet kapni valakinek a teljesítményérõl, ráadásul ott saját korosztályommal játszhattam.

Ezen felül nemrég derült ki, hogy részt vehetsz az EuroLiga All-Star gáláján.

Nagy meglepetés volt. Elképzelni is félelmetes, hogy én ezekkel a játékosokkal szerepelhetek együtt. Ez a nõi kosárlabdázás ünnepe és én Európa és a világ legjobbjaival együtt részese lehetek ennek. Ez óriási boldogsággal tölt el!

Hirdetés